Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Індичку називають птахом щастя, так як її м’ясо підвищує вироблення гормону серотоніну, видно, саме тому страви з гомілки індички, запеченої в духовці, традиційно готують на святковий стіл в різних країнах. Пропонуємо 10 найбільш смачних рецептів з різними маринадами і з допомогою різних способів приготування цього корисного і по праву досить делікатного страви.

Соковита і м’яка гомілку індички, запеченої у фользі

Запікання в фользі — один з найбільш зручних способів приготування гомілки, яка допоможе зберегти користь птиці. Щоб ця частина індички вийшла більш ніжною і соковитою, її слід маринувати не менше години. В рецепті готуємо 2 невеликі гомілки, можна взяти одну велику. А ще в кінці рецепта ми поділимося однією порадою, як можна використовувати сік від запікання.

Час готування: 130 хвилин (60 хвилин — маринування)

Порцій: 4.

Інгредієнти

  • Гомілка індички 2 шт. (1.2 кг)
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Масло вершкове 50 гр. (несолоного м’якого)
  • Паприка 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Часник 4 шт.
  • Чебрець за смаком
  • Розмарин за смаком
  • Сіль ½ ст. л.

Процес приготування:

  • Щоб запекти гомілку індички, спочатку промиємо і высушим м’ясо. Стягуємо з гомілки шкіру, як панчоха, прибираючи заважають плівки, і в довільному порядку зробимо проколи м’яса для кращого маринування.
  • Розтопимо вершкове масло і перельем в миску.
  • Часник і цибулю перетираємо на дрібній тертці, щоб соус вийшов більш однорідним, віджимаємо сік і додаємо м’якоть до маслу.
  • З чебрецю і розмарину обриваємо листочки і додаємо їх в соус-маринад.
  • Ретельно м’ясо руками втираємо кашку з спецій, повертаємо шкіру на місце і залишилася приправою змащуємо її. Залишаємо маринуватися на годину.
  • Відрізаємо великий шматок фольги і складаємо удвічі. По центру помістимо гомілку, герметично загортаємо її, щоб пар не виходив назовні. Розігріваємо електродуховку до 200 градусів. Ставимо страву у фользі на деко і запікаємо 50 хвилин.
  • Відкриваємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин для утворення рум’яної скоринки на гомілки. Подавати можна цілим шматком або брусочками з улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Порада: З соку, який вийшов після запіканні гомілки, приготуємо відмінний соус. Процідимо його в сотейник і остудимо. Яєчний жовток вбиваємо в ту ж ємність, видавимо чайну ложку соку з лимона, нагріємо на малому вогні, помішуючи до загустіння. Подайте соус до гомілки в соуснику або полийте м’ясо прямо в тарілці.

Покроковий рецепт приготування гомілки індички в рукаві

Щоб м’ясо індички зберегло всю свою соковитість і, буквально танула в роті – пропонуємо запекти його в рукаві. Нашпигуем ніжки часником, а після замаринуем. Отримаємо ніжне м’ясо з золотистою скоринкою!

Інгредієнти:

  • Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Зубчики часнику – 4 шт.
  • Сметана 20-25% – 100г
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Французька гірчиця горошком– 1 ст. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1-2 ч. л.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Чебрець– 2 гілочки.

Процес приготування:

  • Оглядаємо гомілку на предмет відсутності залишків пір’я, промиваємо під проточною водою, просушуємо серветкою. Ножем робимо глибокі отвори вздовж кістки (4-5 в кожній гомілки) і вкладаємо в них часточки часнику, заздалегідь нарізані тонкими пластинами.
  • Натираємо гомілки сіллю і перцем, відставляємо в сторону. Приготуємо маринад: у мисці змішуємо сметану з французькою гірчицею і солодкої паприкою, добре перемішуємо до однорідності, можна скористатися віночком.
  • Покриваємо приготованим соусом індичку, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 4 години маринуватися в холодильник. Дістанемо за 30 хвилин до планованого запікання, щоб гомілки стали кімнатної температури.
  • Збризкуємо заготовки соком лимона і поміщаємо в рукав для запікання. Кладемо гілочки розмарину і чебрецю до індичці, вони додадуть неповторний аромат страви і поливаємо соком від маринування. Зав’язуємо рукав, укладаємо його на блюдо або деко, робимо кілька проколів зубочисткою в пакеті і ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 180-200°C. Запікати потрібно 1 годину, після чого акуратно розрізаємо рукав, поливаємо скопившимся соком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин для утворення рум’яної скоринки.

Подавати гомілки можна з вареною картоплею, тушкованою капустою, овочами або соліннями.

Приємного апетиту!

Смачна гомілку індички на кістки з картоплею

Приготувати м’ясо на кості разом з гарніром дуже просто. Не потрібно якихось особливих навичок чи умінь, лише час на маринування м’яса не менше 1 години і відмінний настрій кухаря. Таке блюдо, приготоване в духовій шафі під фольгою, стане прекрасним повноцінним обідом або вечерею.

Інгредієнти:

  • Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Картопля середній – 5 штук.
  • Тертий сир вершковий – 100 р.
  • Зелень петрушки або кропу – для прикраси

Маринад для гомілки індички:

  • Майонез – 3 ст. л.
  • Зубчики часнику – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Коріандр, чорний перець – по 1 ч. л.

Маринад для картоплі:

  • Хмелі-сунелі, паприка – за 1ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Якщо на гомілки залишилися дрібні пір’я, необхідно обпалити шкіру, на слабкому вогні, знявши конфорочних частина, або за допомогою пінцета. Промиваємо м’ясо під проточною водою і висушуємо рушником. Зробимо на кожній гомілки кілька поздовжніх надрізів ножем.
  • Обмажем гомілки майонезом, щоб до них добре прилипали спеції, не забуваючи про надрізи, і помістимо в них тонкі пластини часнику. Покладемо гомілки в глибоку миску і посиплемо сумішшю приправ (сіль, перець, коріандр). Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину-півтора.
  • Почистимо картоплю і разрежем його на часточки або кубики. У миску помістимо 3 ст. л. майонезу, хмелі — сунелі, паприку, сіль. Перемішаємо спеції і висипаємо картопляні часточки, в маринад, розподіляючи його по поверхні всієї картоплі.
  • Перекладаємо замариновані гомілки в змащену маслом форму або скляну жаровню, навколо укладаємо картоплю. Зверху накриваємо форму фольгою, закріплюємо краю і ставимо в гарячу духовку при 180°C на 1 годину 20 хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу. Щоб перевірити готовність м’яса — робимо прокол в самій товстій частині гострим ножем, і якщо сік прозорий-блюдо готове, якщо рожеве — продовжуємо готувати. При готовності — збризкуємо страву соком лимона, щедро посипаємо сиром і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин до утворення скоринки.
  • Ароматне готове блюдо викладаємо на тарілки, зверху кладемо зелень.

Приємного апетиту!

Соковита фарширована гомілку індички в духовці

Готуєтеся до приходу гостей і хочете здивувати незвичайним блюдом? Фарширована грибами гомілка індича — відмінне рішення, це ароматне, красиве, і дуже смачне блюдо. А на додаток приготуємо журавлинний соус, який відмінно поєднується з індичкою, а також послужить прекрасним доповненням і додасть страві особливу неробство!

Інгредієнти:

  • Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Гриби заморожені – 100 р.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Хліб з пшениці (батон) – половина.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Журавлина заморожена – 100 р.
  • Сіль, перець-за смаком.

Процес приготування:

  • Перевіряємо гомілку на відсутність дрібних пір’я, промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником. Акуратно, не допускаючи розривів, знімаємо шкірку, як панчоха, прямуючи до суглобу. При необхідності користуємося ножем. Перерубаем кістка гомілки разом з м’ясом близько суглоба (6 см від краю) і виходить мішок з індичої шкіри з маленькою кісточкою на кінці. Те ж саме робимо і з другої гомілкою.
  • М’ясо з кістки зрізаємо і розрізаємо на маленькі шматочки, цей спосіб дозволяє надати незвичайні смакові відчуття в порівнянні з фаршем. На фаршировку двох гомілок буде цілком достатньо м’яса однієї гомілки.
  • Половину батона ріжемо на маленькі кубики. Хліб не повинен бути занадто м’яким і кришитися. Я використовую нарізний батон, він добре зберігає форму. Трохи підсушити шматочки в духовці, буквально 5 хвилин.
  • Гриби відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин, зливаємо воду, промиваємо і подрібнюємо ножем.
  • Цибулю чистимо, ріжемо досить дрібно, пасеруємо до прозорості. 1/3 цибулі дістанемо, з сковороди і відставимо убік для соусу, решту змішуємо з грибами і шматочками індички, обсмажуємо всю масу 5 хвилин. Коли грибна маса охолоне — змішаємо її з сухариками з батона, посолити і поперчити за смаком.
  • Закладаємо фарш в мішечки з гомілки, багато напихати не потрібно, інакше при приготуванні шкіра може лопнути. З’єднуємо зубочисткою і зверху пензликом змащуємо рослинним маслом.
  • Викладаємо на решітку в розігріту до 200 °C духовку на 10-15 хвилин, нехай шкіра досить зарум’яниться. Знизу помістимо деко, щоб уберегти духовку від жиру і соку.
  • А поки займемося соусом. Журавлину з рештою обсмаженою цибулею помістимо в сотейник і додамо цедру апельсина. Даємо журавлині трохи відтанути і на малому вогні тушкуємо 10 хвилин. Подрібнюємо соус блендером, викладаємо в соусник.
  • Гомілка можна нарізати порційними шматками гострим ножем, викласти на блюдо, а поруч красиво ложкою викласти яскравий і соковитий журавлинний соус.

Дуже смачний стейк з гомілки індички, запечена в духовці

Стейк по праву вважається ресторанним стравою. Приготуємо соковитий, смачний стейк з індички на кістки, замаринувавши його з лимонним соком і максимально дотримуючись технологію приготування страви кухарями всього світу. Маринад може бути самим різним, враховуючи ваші смакові переваги.

Інгредієнти:

  • Стейки з гомілки індички– 4 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Лимон невеликий – 1 шт.
  • Оливкова олія-5 ст. л.

Процес приготування:

Стейки гомілки можна придбати в магазині вже в розрубане вигляді, тоді вони будуть рівними і красивими. Добре, якщо вдасться придбати стейки з молодої птиці, у неї м’ясо ніжніше. Можна і самим зробити їх, розрізавши гомілку поперек волокон і одним точним рухом порубавши кістка.

  • Якщо гомілки заморожені – розморожуємо, робимо це строго в холодильнику, після — промиваємо і просушуємо їх паперовим рушником.
  • Трохи замаринуем м’ясо. Змащуємо шматки гомілки оливковою олією, натираємо сіллю і перцем за смаком і складаємо в миску, перекладаючи кружечками лимона. Накриємо кришкою і поставимо на 30-50 хвилин в холодильник, можна і довше, якщо час дозволяє.
  • Дістанемо замариновану індичку, щоб вона прогрілася, і підготуємо духовку.
  • На решітку ставимо чавунну сковороду, встановлюємо режим «Смаження» («Broil») і розігріваємо 10 хвилин. Коли сковорода добре нагріється – дістаємо її з духовки і викладаємо кухонними щипцам стейки так, щоб між ними залишався простір в 1 див. Ставимо в духову шафу, закриваємо дверцята, через 3 хвилини, перевіряємо, якщо м’ясо знизу підрум’янилося — пора перевертати на другу сторону ще 3 хвилини.
  • Після цього переводимо духовку на температуру 260°С, при цій температурі індичка дійде до готовності. Перевертати на іншу сторону більше немає необхідності, тільки періодично поливати стейк утворився при смаженні соком, так він буде соковитіше. Якщо хочете стейк середньої прожарки — просто залишаємо на 2-5 хвилин в духовці, в залежності від товщини. В ідеалі перевірити температуру за допомогою термометра для м’яса, температура всередині повинна бути 60-65°с. Якщо подобається добре просмажене м’ясо – потрібно потримати 4-9 хвилин. Температура повинна бути 65-70°С.
  • Готовий стейк разом зі сковородою дістаємо з духовки, вимикаємо в ній температуру, перекладаємо м’ясо на блюдо, поливаємо соком і даємо м’яса «відпочити» 3-7 хвилин.
  • Для збереження температури м’яса при подачі — ми повинні покласти його в теплі тарілки, для цього поміщаємо тарілки в ще теплу духовку на 3 хвилини і розкладаємо наш ресторанний шедевр порціями.
  • Якщо раптом духовка не підтримує режиму смаження, можна приготувати стейк, спочатку «взяти» його на розпеченій сковороді, на плиті, а потім довести до готовності в духовці.
  • Стейк подають з овочами і соусом з гірчиці, яблучним або томатним.

Порада: якщо нагрівальний елемент в режимі «Смаження» вимикається, досягаючи потрібної температури, можна трохи прочинити дверці.

Як запекти індичі ніжки в сметані?

Індичка в сметанному соусі з ароматом трав, яку ми приготуємо в рукаві з консервованим ананасом, готується просто і не забере багато часу. Головне — слідувати покроковим рекомендацій рецепта. І у вас обов’язково вийде соковите і ніжне м’ясо з вершковим смаком та солодкими нотками ананаса. Щоб отримати класичний варіант страви можна приготувати без ананаса. Все одно вийде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт. (0,7 кг).
  • Ананас консервований – 2 гуртка.
  • Сметана 15-20% – 4 ст. ложки.
  • Сіль – пару щіпок за смаком.
  • Коріандр – 0,5 ч. ложки.
  • Орегано – 0,5 ч. ложки.
  • Сушений кріп – щіпка.
  • Перець – на кінчику ножа.
  • Вода – 0,5 склянки.
  • Сир твердий – 40 р.
  • Свіжий кріп для прикраси готового страви.

Процес приготування:

  • Гомілка помити, промокнути рушником і посолити, трохи натираючи. В рецепті використовуємо велику гомілку, якої вистачить на 2 порції, можна взяти 2 маленькі. В окреме блюдце викласти сметану, сушений кріп, мелений коріандр і орегано. Ложкою перемішати сметанний соус до однорідної консистенції. Якщо дозволяє час — краще залишити гомілку промаринуватися 30 хвилин або довше в холодильнику, якщо часу немає — готуємо далі.
  • Щедро обмажем гомілку з одного боку соусом, покладемо в рукав вниз змазаній стороною. Завяжем рукав з одного боку, змастимо гомілку залишилися соусом зверху покладемо шматочки ананаса. Помістимо рукав у форму і поставимо в розігріту духовку до 180 градусів.
  • Готуватися гомілку буде 40-50 хвилин. Після чого акуратно, щоб не обпектися розрізаємо рукав і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин запікатися.
  • Натираємо сир на дрібній тертці. Гарячу гомілку індички викладаємо на сервірувальну тарілку і посипаємо зверху натертим сиром, прикрашаємо гілочкою зелені.

Страва може подаватися з будь-яким гарніром або овочевим салатом.

М’яка гомілка індича в духовці з гірчицею

Запропонований рецепт – відмінне новорічне блюдо. Пряний маринад і запашні трави перетворять гомілку індички в смачне і соковите блюдо. При бажанні можна замаринувати м’ясо на ніч — кінцеве страва від цього стане тільки краще. У цьому рецепті ми не маринуємо, а готуємо гомілку відразу, і отримуємо прекрасний результат.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт. (1,5 кг).
  • Цибулина -3 середні.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Мелена паприка – 1 ч. ложка.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. ложки.
  • Мелена зіра – 1 ч. ложка.
  • Порошок чилі – ¼ ч. ложки.
  • Сіль – 1 ч. ложка.
  • Розмарин і чебрець – 3 гілочки.
  • Оливкова олія – 3 ст. ложки.

Процес приготування:

  • Гомілка в рецепті більша (1,5 кг), такого шматка вистачить на компанію з 4-х чоловік. Якщо у вас невеликі шматочки — беремо інгредієнти пропорційно вазі. Промиваємо гомілку, промокнем серветкою і поки відкладемо в сторону. Займемося приготуванням гірчичного соусу. Половину цибулини наріжемо півкільцями і помістимо в чашу для блендера, розрізану на кілька частин, зубчики часнику, гірчицю і всі сипучі спеції, зазначені в рецепті, зверху заливаємо оливковою олією і перемелюємо.
  • Включаємо духовку на розігрів до 160 градусів. Отриманим соусом промазуємо гомілку, намагаємося, щоб маринад потрапляв і під шкіру і в усі виїмки м’яса. У форму для запікання викладаємо подушку з нарізаних великими кільцями 2,5 залишилися цибулин, зверху помістимо заготівлю, обкручуємо з усіх боків травами розмарину і чебрецю. Накриваємо форму фольгою.
  • Ставимо форму в духовку і запікаємо півтори години, після чого знімаємо фольгу, збільшуємо температуру до 180°С і періодично поливаємо індичку утворився при запіканні соком. Так готуємо ще 40 хвилин. Перевіряємо готовність м’яса за кольором його соку, зробивши глибокий поріз, якщо сік, що витікає прозорий — м’ясо готове.
  • Готову індичку дістаємо з духовки, залишаємо м’ясо відпочити 7 хвилин, нарізаємо на скибочки.

Подавати блюдо можна як самостійне, так і з картопляним пюре, картоплею фрі, з овочами і соусами за смаком.

Покроковий рецепт приготування гомілки індички з медом

Коли зовсім немає часу на готування, так і інгредієнтів не багато, а хочеться приготувати щось корисне і поживне, це блюдо буде хорошим рішенням. На його приготування буде потрібно 130 хвилин, з яких 120 — запікання в духовці без нашої участі.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт. (1,5 кг).
  • Мед – 1 ст. ложка.
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Перець – 1 ч. ложка.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  • Почнемо з соусу для м’яса. Розтопимо вершкове масло і з’єднаємо його з медом, сіллю і перцем. Перемішаємо.
  • Гомілка вимиємо і обсушим рушником. Дуже важливо правильно приготувати це дієтичне м’ясо. Якщо гомілка велика — краще зробити надрізи по всій довжині гомілки, так м’ясо швидше пропечеться, але це не обов’язково. Змащуємо гомілку медовим соусом з усіх боків і поміщаємо в жароміцну форму. Наливаємо на дно трохи води (2 мм). Зверху накриваємо форму фольгою. Приготування при температурі 200 градусів займе 1,5 — 2 години.
  • Через 1,5 години прибираємо фольгу, ножем перевіряємо готовність м’яса, за соку при проколі м’яса. Якщо з місця проколу витікає прозорий сік — м’ясо готове, якщо рожевий – поливаємо м’ясо соком, накриваємо фольгою і готуємо ще 30 хвилин. Після чого знімаємо фольгу, знову поливаємо гомілку соком з посуду і підрум’янюємо м’ясо ще 10 хвилин у духовці. Поливати м’ясо важливо, щоб індичка не стала жорсткою і сухою.
  • Наш медовий шедевр, він же — ароматний вечеря з солодкуватим смаком і запеченою скоринкою готовий!

При бажанні в формі з індичкою можна запекти і овочі, так ми отримаємо ще і гарнір до м’яса.

Філе гомілки індички, запеченої в духовці в соєвому соусі

Рецепт з безкісткової гомілки хороший, коли готуємо страви для дітей. Таке м’ясо приготується швидше, а при поїданні не доведеться стикатися з тонкими і твердими сухожиллями, якими сповнена нога цієї птиці. Можна, звичайно, просто приготувати страви з філе грудки, але гомілку більш соковита і смачна. Замаринуем м’ясо дуже корисним соєвим соусом і отримаємо здорове, легкий і дуже смачне дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички без кістки– 2 штуки. (1,5 кг).
  • Соєвий соус – 4 ст. ложки.
  • Лимон – 1 штука.
  • Перець мелений– 1 ч. ложка.
  • Олія оливкова – 4 ст. ложки.

Процес приготування:

  • З лимона видавлюємо сік, змішуємо його з соєвим соусом, зверху додаємо оливкову олію і перець. Сіль додавати не потрібно, адже в соєвому соусі його достатньо.
  • Краще, звичайно, придбати гомілки вже без кістки, але якщо це не вдалося, а хочеться приготувати страву з філе гомілки — необхідно видалити кістки і сухожилля самостійно. Для цього гострим ножем робимо глибокий надріз уздовж гомілки і вирізаємо кістка, відокремлюючи її від м’яса. Потім невеликим гострим ножем видаляємо всі сухожилля. Цей процес займе деякий час, але зате насолоджуватися стравою буде набагато приємніше.
  • Промиваємо, просушуємо м’ясо рушником, маринуємо приготованим раніше соусом. Спочатку добре обмакнем в соус зі всіх сторін і залишимо в цьому посуді на годину в холодильнику, прикривши кришкою або харчовою плівкою. Періодично м’ясо потрібно перевертати, щоб маринад рівномірно покривав індичку.
  • Розігріємо духовку до 200 градусів. Розкладемо великий шматок фольги і на середину покладемо замариновану філе гомілки, загорніть краю вгору і акуратно виллємо соус. Кожну гомілку загорнемо в окрему фольгу, кладемо на деко або в будь-яку форму. Ставимо запікатися в духовку на 50 хвилин.
  • Готову індичку акуратно розгорнемо з фольги і залишимо відпочити 5-7 хвилин, а утворився соусом можна полити гарнір, рис або картоплю.

Простий і смачний рецепт ніжок індички, запечених з овочами

Це блюдо поживне і корисне, овочі можна урізноманітнити вашими улюбленими. Запечена гомілку з овочами буде гідно виглядати на святковому столі і порадує гостей і близьких приголомшливим смаком. А неповторним аромат страви, який пошириться по всьому будинку, збере за одним столом.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 2 шт. (1 кг).
  • Сік ананасовий -5 ст. л.
  • Олія оливкова – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Чорнослив – 8 штук.
  • Сіль і перець – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Лаврушка – 2 листочка.
  • Кабачок – 300 р.
  • Капуста брокколі – 300 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.

Процес приготування:

  • Гомілки індички промиваємо і просушуємо рушником. Робимо глибокі надрізи з різних сторін до кістки. Покласти в них очищені пластини часнику, нарізані з 3 зубчиків, і маленькі шматочки попередньо промитого і висушеного чорносливу. Змішаємо оливкова олія з ананасовим соком, додаємо соєвий соус, перець і часник, дрібно порубаний. У глибоку миску викладаємо гомілки, заливаємо маринадом, добре перемішуємо. Зверху накриваємо плівкою і залишаємо гомілки в маринаді на кілька годин у холодильнику.
  • Картопля і кабачок чистимо і ріжемо великими кубиками. Можна використовувати кабачок, який ви заготовили на зиму (кубиками або пластинками) і зберігайте в морозилці. Моркву чистимо і шаткуємо кружечками, цибулю ріжемо навпіл і кожну частину ще на кілька великих частин.
  • Чорнослив і часник, які залишилися після маринаду, подрібнюємо і посипаємо ними овочі, солимо їх, приправимо хмелі-сунелі. Коли овочі пустять сік, через 10 хвилин, викладемо їх в рукав для запікання, який зав’язали з одного боку, зверху викладаємо гомілки і заливаємо залишками маринаду, закидаємо листочки лавра.
  • Закріплюємо рукав з другої сторони і ставимо в розігріту духовку на 100 хвилин при невеликій температурі 160°С. Будемо випікати м’ясо повільно для кращого результату. Після закінчення зазначеного часу вимкнемо духова шафа і залишимо в ньому страву на 10 хвилин нудитися.
  • Приготовану страву можна гарно розмістити на великому блюді і поставити в центрі столу або розкласти по порціях.Страву можна подавати зі сметаною або соусами за смаком.