Індичку називають птахом щастя, так як її м’ясо підвищує вироблення гормону серотоніну, видно, саме тому страви з гомілки індички, запеченої в духовці, традиційно готують на святковий стіл в різних країнах. Пропонуємо 10 найбільш смачних рецептів з різними маринадами і з допомогою різних способів приготування цього корисного і по праву досить делікатного страви.
Соковита і м’яка гомілку індички, запеченої у фользі
Запікання в фользі — один з найбільш зручних способів приготування гомілки, яка допоможе зберегти користь птиці. Щоб ця частина індички вийшла більш ніжною і соковитою, її слід маринувати не менше години. В рецепті готуємо 2 невеликі гомілки, можна взяти одну велику. А ще в кінці рецепта ми поділимося однією порадою, як можна використовувати сік від запікання.
Час готування: 130 хвилин (60 хвилин — маринування)
Порцій: 4.
Інгредієнти
- Гомілка індички 2 шт. (1.2 кг)
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Масло вершкове 50 гр. (несолоного м’якого)
- Паприка 2 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Часник 4 шт.
- Чебрець за смаком
- Розмарин за смаком
- Сіль ½ ст. л.
Процес приготування:
- Щоб запекти гомілку індички, спочатку промиємо і высушим м’ясо. Стягуємо з гомілки шкіру, як панчоха, прибираючи заважають плівки, і в довільному порядку зробимо проколи м’яса для кращого маринування.
- Розтопимо вершкове масло і перельем в миску.
- Часник і цибулю перетираємо на дрібній тертці, щоб соус вийшов більш однорідним, віджимаємо сік і додаємо м’якоть до маслу.
- З чебрецю і розмарину обриваємо листочки і додаємо їх в соус-маринад.
- Ретельно м’ясо руками втираємо кашку з спецій, повертаємо шкіру на місце і залишилася приправою змащуємо її. Залишаємо маринуватися на годину.
- Відрізаємо великий шматок фольги і складаємо удвічі. По центру помістимо гомілку, герметично загортаємо її, щоб пар не виходив назовні. Розігріваємо електродуховку до 200 градусів. Ставимо страву у фользі на деко і запікаємо 50 хвилин.
- Відкриваємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин для утворення рум’яної скоринки на гомілки. Подавати можна цілим шматком або брусочками з улюбленим соусом.
Приємного апетиту!
Порада: З соку, який вийшов після запіканні гомілки, приготуємо відмінний соус. Процідимо його в сотейник і остудимо. Яєчний жовток вбиваємо в ту ж ємність, видавимо чайну ложку соку з лимона, нагріємо на малому вогні, помішуючи до загустіння. Подайте соус до гомілки в соуснику або полийте м’ясо прямо в тарілці.