Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Пропонуємо вашій увазі прекрасну добірку рецептів з м’яса: тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково. Тефтелі – це універсальне блюдо, вони чудово поєднуються як з крупами, так і з овочами або пастою. Мами знають, як часом складно нагодувати дітей м’ясом, тефтелі ж з’їдаються дітьми за лічені хвилини! Існує велика кількість варіантів приготування цього чудового блюда і кожен рецепт по-своєму гарний. Спробуйте і переконайтеся самі.

Ніжні курячі тефтелі «Як у дитячому садку»

Ніжні і соковиті тефтелі в підливці – смак цього блюда знайомий кожній дитині. Порадуйте себе і своїх близьких, приготувавши на вечерю ці ароматні, ніжні і дуже смачні курячі тефтелі з підливою як у садку. Запевняємо вас, ваші близькі будуть просити приготувати це блюдо знову і знову.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 45 хвилин

Інгредієнти

  • Фарш мясний 500 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Вода 300 мл
  • Рис білий 100 гр. (сирого)
  • Борошно 2 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Приправи за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.

Процес приготування:

  • Перш ніж приступити до приготування тефтелькою, треба попередньо підготувати деякі інгредієнти. Для початку добре промийте рисову крупу у великій кількості холодної води. Краще всього це зробити кілька разів. Перекладіть рис в невелику каструльку, налийте води, щоб вона покривала рис приблизно на один палець у висоту і відваріть рис до напівготовності. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під проточною водою, розріжте навпіл, а потім кожну половину наріжте дрібним кубиком. У великій глибокій мисці змішайте варений рис, м’ясний фарш (краще, якщо він буде складатися з декількох видів м’яса), додайте туди подрібнену цибулю і вбийте одне куряче яйце. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, не забувши додати сіль, перець і ваші улюблені спеції. Щоб фарш для тефтелькою став більш щільним і зручним для приготування, потрібно його відбити про миску.
  • У глибоку тарілку налийте 1 склянку чистої води. Вона стане вам у пригоді в процесі ліплення тюфтельок – так фарш не буде прилипати до рук, а самі тефтелі вийдуть красивою круглої форми. В іншу тарілку насипте 2-3 столові ложки борошна. Змочити руки у воді і візьміть невеликий шматочок фаршу. Скачайте з нього тефтельку, а потім, як слід, обваляйте її в борошні, щоб фарш не втратив форму при обжарюванні.
  • У велику сковороду налийте достатню кількість рослинної олії, поставте сковорідку на вогонь і добре нагрійте. Коли масло на сковороді добре прогріється – можна приступати до готування. Викладіть тефтелі на сковороду і обсмажте з обох боків до утворення золотистої рум’яної скоринки.
  • Перекладіть у форму для випічки, попередньо включивши духовку розігріватися до 190 градусів. У невеликій мисці змішайте 200 мілілітрів води і томатну пасту. Ретельно перемішайте і посоліть за вашим смаком. Залийте тефтелі вийшла томатної водою і поставте форму в розігріту духовку.
  • Поки готуються тефтелі, можна зайнятися соусом. Для цього в 100 мілілітрах води розведіть 3 столові ложки сметани. Поступово додайте 1-2 столові ложки борошна, не забуваючи постійно помішувати. Якщо не перемішувати заливку в процесі додавання борошна, вийде дуже багато грудочок, що в свою чергу негативно позначиться на естетичних і смакові якості готового страви. Через 15 хвилин з моменту початку гасіння тюфтельок, відкрийте духовку і додайте до фаршу лавровий лист і сметанную заливку. Закрийте духовку і продовжуйте гасити тефтелі протягом 20-30 хвилин. Через півгодини смачний обід готовий. Подавати такі тюфтельки можна з будь-якими крупами, овочами, картопляним пюре або макаронами.

Приємного апетиту!