Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Ви думаєте про те, як приготувати хрустке, золотисте і ароматне м’ясо? Тоді вам дуже знадобляться рецепти индоутки в духовці. На жаль, індокачка – не найпопулярніша в гастрономії птах, однак це не зовсім виправдано. Плюсів у м’яса безліч: воно дієтичне, ніжне, не рясніє жиром, більш м’яке, має насичений смак. Правильно запечена тушка стане коронною стравою на будь-якому святковому столі.

Як приготувати м’яку і соковиту индоутку в рукаві?

Вашій увазі надається новорічний варіант запікання индоутки. А так як Новий рік у нас стійко асоціюється з мандаринами і апельсинами, то будемо готувати цю птицю в апельсиновому маринаді.

Час готування – 2.5 ч.

Порції – 6.

Інгредієнти

  • Індокачка 1 шт. (до 2 кг)
  • Апельсин 3 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Прованські трави 2 ч. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.

Процес приготування:

  • Тушку птиці ретельно промийте під гарячою проточною водою і кухонним рушником просушіть. У необробленої птиці попередньо приберіть пінцетом залишки пера, тушку обпалити і видаліть всі внутрішні органи. В піалу насипте вказану кількість солі і всіх спецій, додайте соняшникову олію, свіжий апельсиновий сік одного апельсина і подрібнений часникодавку часник. Цей маринад добре розмішайте, щоб сіль розчинилася. Птицю помістіть на велику тарілку. Отриманим маринадом намажте тушку з усіх боків, втираючи в маринад м’ясо.
  • Харчовою плівкою щільно загорніть индоутку зі спеціями і поставте в холодне місце на ніч, щоб м’ясо замаринувалося.
  • Ранок плівку з тушки зніміть і утворився в тарілці маринад перелийте в черевце птиці.
  • Підготовлену индоутку помістіть в кулінарний рукав і щільно закріпіть кліпси з обох сторін.
  • Тушку покладіть на деко і запечіть в духовці при 180°С протягом 1,5 годин.
  • Після закінчення цього часу запечену индоутку вынимите з рукава, а перелийте сік в миску. Деко помийте, намажте його соняшниковою олією, повторно покладіть на нього птицю, налийте сік, що залишився після запікання, і на 20 хвилин помістіть все в духовку. Потім сік з дека злийте і ще 15-20 хвилин продовжуйте запікати. Це необхідно, щоб птах покрилася рум’яної хрусткою скоринкою.
  • Приготовану м’яку і соковиту индоутку перекладіть на красиве блюдо і декорують кружечками апельсина і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!