Ми пропонуємо вам приготувати голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – така страва виходить простіше і швидше, ніж звичайні голубці, а на смак виходить нітрохи не гірше. Ми підібрали 8 дуже смачних рецептів, перший з них з фото, які покроково допоможуть освоїти це традиційне домашнє блюдо будь-якому бажаючому. Наші рецепти розраховані на приготування голубців в сковороді, але ви можете гасити їх також і в будь-якій іншій товстостінній посуді або ж запікати в духовій шафі.
Ліниві голубці котлетками на сковороді в томатно-сметанному соусі
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 12-15 шт.
Ліниві голубці котлетками в томатно-сметанному соусі – це чудовий поживний обід або вечерю. Вони добре просочуються ароматним соусом, тому виходять ніжними і м’якими. Їдять такі голубці просто зі сметаною або з будь-яким гарніром, наприклад, з картоплею або відвареними макаронними виробами.
Інгредієнти
- Фарш мясний 500 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рис білий 50 гр. (сухого)
- Капуста білоголова 200 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Сметана 200 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Вода 150 мл
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Масло рослинне для обсмажування
Процес приготування:
- Капусту дрібно нарубаєте.
- До напівготовності або повністю зваріть рис у солоній воді, потім відцідіть його і дайте охолонути.
- Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте кубиками, а моркву дуже дрібно наріжте ножем або натріть на тертці. Потім овочі обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, поки вони не розм’якшаться.
- Зелень вимити, подрібніть і половину пучка додайте до капусти. В капусту також додайте відварений рис, м’ясний фарш і половину обсмажених овочів. Мясоовощной фарш приправте спеціями за смаком і перцем, а також сіллю. Вимісіть фарш добре.
- Сформуйте голубці-котлетки руками, змоченими в холодній воді, потім обсмажте з двох сторін кожен лінивий голубець в невеликій кількості рослинного масла, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою.
- Всі голубці викладіть у великий сотейник (або доведіть до готовності в тій же сковороді, де вони і обсмажувалися).
- Зробіть томатно-сметанний соус, додавши до решти засмаженим овочів сіль, цукор, лавровий лист і гарячу воду, а потім розмішайте.
- Залийте соусом голубці і тушкуйте їх на невеликому вогні, накривши кришкою. Час – 30-35 хвилин. Ліниві голубці будуть готовими, коли повністю розм’якшаться. Присипайте їх рубаною зеленню і разом з соусом подавайте до столу.
Приємного апетиту!