Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ми пропонуємо вам приготувати голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – така страва виходить простіше і швидше, ніж звичайні голубці, а на смак виходить нітрохи не гірше. Ми підібрали 8 дуже смачних рецептів, перший з них з фото, які покроково допоможуть освоїти це традиційне домашнє блюдо будь-якому бажаючому. Наші рецепти розраховані на приготування голубців в сковороді, але ви можете гасити їх також і в будь-якій іншій товстостінній посуді або ж запікати в духовій шафі.

Ліниві голубці котлетками на сковороді в томатно-сметанному соусі

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 12-15 шт.

Ліниві голубці котлетками в томатно-сметанному соусі – це чудовий поживний обід або вечерю. Вони добре просочуються ароматним соусом, тому виходять ніжними і м’якими. Їдять такі голубці просто зі сметаною або з будь-яким гарніром, наприклад, з картоплею або відвареними макаронними виробами.

Інгредієнти

  • Фарш мясний 500 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Рис білий 50 гр. (сухого)
  • Капуста білоголова 200 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Сметана 200 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 1 ч. л.
  • Вода 150 мл
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

  • Капусту дрібно нарубаєте.
  • До напівготовності або повністю зваріть рис у солоній воді, потім відцідіть його і дайте охолонути.
  • Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте кубиками, а моркву дуже дрібно наріжте ножем або натріть на тертці. Потім овочі обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, поки вони не розм’якшаться.
  • Зелень вимити, подрібніть і половину пучка додайте до капусти. В капусту також додайте відварений рис, м’ясний фарш і половину обсмажених овочів. Мясоовощной фарш приправте спеціями за смаком і перцем, а також сіллю. Вимісіть фарш добре.
  • Сформуйте голубці-котлетки руками, змоченими в холодній воді, потім обсмажте з двох сторін кожен лінивий голубець в невеликій кількості рослинного масла, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою.
  • Всі голубці викладіть у великий сотейник (або доведіть до готовності в тій же сковороді, де вони і обсмажувалися).
  • Зробіть томатно-сметанний соус, додавши до решти засмаженим овочів сіль, цукор, лавровий лист і гарячу воду, а потім розмішайте.
  • Залийте соусом голубці і тушкуйте їх на невеликому вогні, накривши кришкою. Час – 30-35 хвилин. Ліниві голубці будуть готовими, коли повністю розм’якшаться. Присипайте їх рубаною зеленню і разом з соусом подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі

Ліниві голубці в сметанному соусі тушкуються на сковороді досить просто. Такий рецептик безумовно сподобається тим, хто не вживає в їжу томатну пасту або помідори, які зазвичай додаються в підливу. Хочете більше соусу? Тоді введіть в нього вершки або молоко, розведене з некислої сметаною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 300 гр.
  • Фарш будь – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирої – 3-5 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вершки – 70 гр.
  • Сметана – 70 гр.
  • Сухарі панірувальні – за бажанням.
  • Олія – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Відцідіть зварений рис.
  • Дрібно січену білокачанну капусту поваріть в підсоленій воді близько 7 хвилин.
  • Відцідіть капусту відіжміть її гарненько руками, позбавивши від зайвої рідини.
  • Цибулю і моркву подрібнити, а потім обсмажте в рослинному маслі 5-7 хвилин, помішуючи. Підсолити зажарку і приправте її на свій розсуд.
  • Замісіть фарш для ледачих голубців. Його складові: капуста обмякшая, пасеровані цибулю і моркву, а також рис і м’ясний фарш.
  • Щоб голубці тримали свою форму, у фарш введіть яйце. Потім додайте разом зі спеціями сіль.
  • Вимісити фарш до щільної, однорідної маси, яку в кінці відбийте кілька разів про дно миски.
  • Овальні або кругленькі голубці-зліпити котлетки мокрими руками. Потім голубці можна обваляти в панірувальних сухарях.
  • Рослинне масло в сковороді нагрійте, обсмажте ледачі голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.
  • З сметани, вершків і невеликої кількості води зробіть соус, підсолюємо його і приправивши. Підійде лавровий лист, перець чорний і запашний горошком.
  • Голубці викладіть у велику, глибоку сковороду і залийте сметанним соусом, щоб вони майже повністю були занурені в нього.
  • Тушкуйте в сковороді ліниві голубці 35-45 хвилин, якщо потрібно – долийте ще окропу, коли соус буде википати.
  • Ліниві голубці утушите під кришкою і подавайте до столу. Можна порубати кріп і петрушку і присипати голубці.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний рецепт лінивих голубців на сковороді з підливою

    Відмінний спосіб урізноманітнити будь-яке домашнє блюдо – це надати йому новий смак. Ліниві голубці на сковороді можна приготувати і з традиційною томатною підливою, але на цей раз ми пропонуємо рецепт підливи з грибами і сметаною.

    Інгредієнти:

    • Фарш курячий + свинячий – 500-600 гр.
    • Рис сирої – 100 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Капуста – 300 гр.
    • Масло вершкове – 1-2 ст. л.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Приправи для фаршу – за смаком.
    • Олія – для смаження.

    Для підливи:

    • Цибуля – 1 шт.
    • Сметана – 15000 гр.
    • Печериці – 200 гр.
    • Грибна приправа – за смаком.
    • Вода – 1 ст.
    • Сіль – за смаком.
    • Перець – за смаком.

    Процес приготування:

  • Рис зваріть повністю або до напівготовності, відцідіть від води.
  • Тонко нашатковану капусту поваріть в киплячій воді 5-10 хвилин, воду злийте.
  • Дайте капусті охолонути, а потім відіжміть її від зайвої рідини.
  • Цибулю і моркву дрібно наріжте, обсмажте до м’якості на рослинному маслі, підсолити.
  • Обсмажені овочі змішайте в мисці з фаршем, капустою і рисом, додайте сіль і спеції за смаком.
  • Фарш дуже добре вимісіть і навіть відбийте про дно миски.
  • Потім нехай фарш для голубців настоїться близько 30-60 хвилин на холоді, щоб голубці краще прилягали.
  • Зробіть підливку: обсмажте дрібно нарізану цибулю і печериці свіжі, нарізані на шматочки, помішуючи, не більше 2-х хвилин на олії. Потім додайте в підливку сметану і воду, розведіть її до потрібної густоти. Замість гарячої води підливку можна розвести теплим молоком.
  • Підливу підсолити, і приправте грибною приправою, замість неї можна додати подрібнені в порошок, сухі білі гриби для аромату.
  • Зліпіть ліниві голубці, потім обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки під кришкою.
  • Залийте в глибокій сковороді голубці грибною підливою, тушкуйте на невеликому вогні до готовності, що займе у вас не більше 25-30 хвилин, так як фарш з курятиною і заздалегідь відвареним рисом і капустою готується швидко.
  • Їжте голубці з підливкою з грибів гарячими.
  • Приємного апетиту!

    Порада: замість печериць можна використовувати відварені й смажені лісові гриби.

    Ліниві голубці з курячим фаршем, капустою і рисом на сковороді

    Ліниві голубці на сковороді з курячим фаршем – це дуже зручний в приготуванні, хоча й нехитру страву. Швидше за все, вийде змайструвати його, якщо не ліпити у вигляді окремих голубців-котлет, а загасити загальною масою. На смак і зовнішній вигляд страви абсолютно не впливає.

    Інгредієнти:

    • Курячий фарш – 400-500 гр.
    • Капуста – 300-400 гр.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Яйця – 1 шт.
    • Рис сухий – 0,5 ст.
    • Томатна паста – 2 ст. л.
    • Сметана – 3-4 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Вода – 0,5 ст.
    • Рослинне масло – для смаження.
    • Лавровий Лист – 1-2 шт.
    • Перець духмяний горошком – 2-3 шт.
    • Приправа для фаршу – за смаком.

    Процес приготування:

  • Рис варений відцідіть, нехай стоїть осторонь і остигає, поки ви займаєтеся іншими інгредієнтами.
  • Обсмажте пару хвилин на сковороді моркву і цибулю, які потрібно дрібно нарізати.
  • Дуже дрібно нашаткуйте капусточку, додайте її в сковороду з морквою, цибулею і невеликою кількістю рослинного масла.
  • Обсмажуйте овочі до розм’якшення капусти, в кінці потім підсолити.
  • Додайте курячий фарш, спеції і сіль до інших овочів, знову обсмажте все разом, помішуючи.
  • Коли фарш змінить свій колір, у сковороду додайте рис, розмішайте, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою, не забудьте туди ж додати перець горошком і кілька лаврових листочків.
  • Зробіть заливку з томатної пасти, сметани з додаванням невеликої кількості гарячої води, додайте її в сковороду, добре розмішайте і тушкуйте масу, поки фарш і капуста повністю не приготуються. Час приготування – 15 хвилин, не більше, так як курячий фарш готується швидко.
  • Ліниві голубці вкладайте на порційні тарілки, присипайте зеленню і їжте зі сметаною.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт лінивих голубців шарами

    Ліниві голубці на сковороді шарами дуже хороші тим, що готуються швидше звичайних, зліплених у вигляді котлет. Їх не треба навіть обсмажувати, а достатньо лише згасити під кришкою, що дуже зручно.

    Інгредієнти:

    • Капуста білокачанна – 0,4 кг
    • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
    • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Томатна паста – 2-3 ст. л.
    • Рис сухий – 0,5 ст.
    • Сіль – за смаком.
    • Приправи для фаршу – за смаком.
    • Рослинне масло – для обсмажування.

    Процес приготування:

  • Капусту наріжте і відваріть в підсоленому окропі до напівготовності, що займе 5-7 хвилин. Потім добре відіжміть.
  • Рис відваріть до напівготовності з сіллю, потім відцідіть від води.
  • Фарш м’ясний обсмажте в сковороді на розігрітому маслі, помішуючи і розбиваючи грудки.
  • Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте ножем на кубики або півкільця.
  • До фаршу в сковороду додайте томатну пасту, цибулю та моркву, розмішайте, підсолити і приправте фарш на ваш смак, тушкуйте все разом кілька хвилин під кришкою.
  • Готуйте листкові ліниві голубці або в дуже глибокій сковороді або в казані або каструлі. Перший шар – це 1/3 частину капусти, дно ємності не забудьте підмазати маслом, щоб капуста не пригоріла.
  • На капусту викладіть половину м’ясного фаршу з овочами.
  • Зверху викладіть половину рису, якщо потрібно, підсолити рис.
  • Повторіть всі верстви, а зверху накрийте останнім капустяним шаром.
  • Залийте вміст сковороди або казана окропом, він повинен доходити до самого верху останнього шару.
  • Тушкуйте ліниві голубці шарами, поки вони не приготуються повністю. Вогонь – повільний, час – 30-40 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Порада: для більшого смаку шари капусти можна посипати сушеним базиліком або меленим коріандром.

    Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою, рисом і фаршем

    Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою готуються дуже швидко, тому що пекінська капуста м’яка і утушится за лічені хвилини. Головне – це заздалегідь відварити рис до готовності і охолодити його. Також прискорить процес гасіння використання курячого фаршу замість свинячого або яловичого.

    Інгредієнти:

    • Капуста пекінська – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Фарш м’ясний – 500 гр.
    • Рис сирої – 0,5 ст.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сметана – 170 мл
    • Томатний соус – 100 мл
    • Масло рослинне для обсмажування.
    • Сухі приправи – за смаком.
    • Сіль – за смаком.
    • Вода – 100 мл

    Процес приготування:

  • До повної готовності відваріть рис в солоній воді і дайте воді повністю стекти.
  • Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  • Дрібненько нашаткуйте капусту пекінську або ж наріжте її тоненькою соломкою.
  • До м’ясного фаршу додати яйце, остиглий рис і цибулю, вимісіть небагато.
  • Додайте нарізану пекінську капусту, сіль і спеції і на цьому етапі вже гарненько вимісити фарш, а потім відбийте про дно миски.
  • З фаршу, якому можна дати настоятися 30-40 хвилин в холодильнику, якщо є час, зліпіть голубці-котлетки.
  • Обсмажте кожну котлетку в олії на сковороді з двох сторін.
  • Залийте соусом голубці з сметани і томатної пасти, до нього додати трохи окропу.
  • Тушкуйте ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою під кришкою на невеликому вогні.
  • Коли капуста пекінська стане м’якою, і не буде хрустіти на зубах, це означає, що голубці вже готові.
  • Їжте їх, полив сметаною.
  • Приємного апетиту!

    Порада: для смаку в соус можна додати нарізаний кріп, петрушку і подрібнений свіжий або сухий часник.

    Швидкий і смачний рецепт лінивих голубців з картоплею

    Ліниві голубці на сковороді з картоплею – це дуже вигідне в приготуванні блюдо, тому що одним махом гаситься і основну страву, і картопляний гарнір. А ще воно цілком бюджетне, за що і улюблене багатьма господинями. Готуйте, це дуже смачно!

    Інгредієнти:

    • Фарш – 0,5-0,7 кг.
    • Картопля– 0,7 кг.
    • Рис сирої – 4-5 ст. л.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Капуста – 0,4 кг
    • Яйця – 1-2 шт.
    • Цибуля – 2-3 шт.
    • Сметана – 4-5 ст. л.
    • Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Перець чорний і запашний горошком – за смаком.
    • Лавровий Лист – за смаком.
    • Приправи – за смаком.

    Процес приготування:

  • Заздалегідь до готовності в солоній воді відваріть рис і капусту білокачанну, нашатковану дрібно.
  • Рис відцідіть від води через друшляк, а капусту відіжміть руками.
  • У великій каструлі або мисці добре вимісити фарш з відвареного рису, нашаткованої капусти і м’ясної складової.
  • Додайте сирі яйця, сіль, мелений перець і інші приправи для фаршу за смаком. Вимішуйте фарш, поки він не стане повністю гладким.
  • Далі дайте фаршу постояти в холодильнику 30 хвилин, щоб голубці краще прилягали.
  • Зліпіть невеликі круглі або овальні ледачі голубчики, обсмажте їх на рослинному маслі з кожного боку.
  • Дістаньте голубці, а в тій же сковороді зажарте цибулю і моркву, дрібно нашатковані.
  • В овочі додайте сметану, томатний соус і добре розмішайте. Можна приправити їх за смаком спеціями і сіллю.
  • Картоплю, очищений і нарізаний на великі часточки або на половинки, викладіть у велику глибоку сковороду, зверху укладіть голубці-котлетки, а самим останнім шаром – засмажку.
  • У ємність додайте окріп, так щоб він покрив собою все до засмажки.
  • Закип’ятіть ліниві голубці, потім вогонь зменшити і тушкувати з картоплею під кришкою 40-50 хвилин.
  • Викладайте ліниві голубці з картоплею, поливши соусом.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування голубців з фаршем і капустою без рису

    Якщо у вас раптом не виявиться рису, але дуже захочеться покуштувати ледачих голубчиков, їх можна швиденько згасити на сковороді і без цього компонента. Капута і м’ясний фарш додадуть страві ситність і смак.

    Інгредієнти:

    • Капуста білокачанна – 0,3 кг
    • Томатна паста – 2-3 ст. л.
    • Фарш м’ясний – 0,4 кг
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Вода гаряча – 1 ст.
    • Часник рубаний або сухий – за смаком.
    • Перець чорний мелений – за смаком.
    • Приправа для фаршу – за смаком.
    • Свіжа зелень для подачі до столу.
    • Рослинне масло – для смаження.

    Процес приготування:

  • Подрібніть капусту тоненькою невеликою соломкою і поваріть в окропі 10 хвилин до м’якості.
  • Злийте рідину, капусту відіжміть.
  • Далі нагрійте масло рослинне, помістіть капусту в сковорідку і посмажте її 5-10 хвилин, помішуючи. Підсоліть і поперчіть за смаком.
  • В окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, які потрібно попередньо подрібнити (моркву можна натерти).
  • Додайте м’ясний фарш до цибулі і моркви, додайте рубаний часник.
  • Обсмажте все разом, помішуючи кілька хвилин. Не забудьте підсолити і приправити за смаком.
  • Фарш з овочами перекладіть до капусти.
  • Томатну пасту розмішайте в склянці води, потім залийте в сковорідку і гасіть страву на несильному вогні до повної м’якості.
  • Їжте голубці без рису, полив сметаною і посипавши подрібненою зеленню.
  • Приємного апетиту!