Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ми пропонуємо вам приготувати голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – така страва виходить простіше і швидше, ніж звичайні голубці, а на смак виходить нітрохи не гірше. Ми підібрали 8 дуже смачних рецептів, перший з них з фото, які покроково допоможуть освоїти це традиційне домашнє блюдо будь-якому бажаючому. Наші рецепти розраховані на приготування голубців в сковороді, але ви можете гасити їх також і в будь-якій іншій товстостінній посуді або ж запікати в духовій шафі.

Ліниві голубці котлетками на сковороді в томатно-сметанному соусі

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 12-15 шт.

Ліниві голубці котлетками в томатно-сметанному соусі – це чудовий поживний обід або вечерю. Вони добре просочуються ароматним соусом, тому виходять ніжними і м’якими. Їдять такі голубці просто зі сметаною або з будь-яким гарніром, наприклад, з картоплею або відвареними макаронними виробами.

Інгредієнти

  • Фарш мясний 500 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Рис білий 50 гр. (сухого)
  • Капуста білоголова 200 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Сметана 200 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 1 ч. л.
  • Вода 150 мл
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

  • Капусту дрібно нарубаєте.
  • До напівготовності або повністю зваріть рис у солоній воді, потім відцідіть його і дайте охолонути.
  • Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте кубиками, а моркву дуже дрібно наріжте ножем або натріть на тертці. Потім овочі обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, поки вони не розм’якшаться.
  • Зелень вимити, подрібніть і половину пучка додайте до капусти. В капусту також додайте відварений рис, м’ясний фарш і половину обсмажених овочів. Мясоовощной фарш приправте спеціями за смаком і перцем, а також сіллю. Вимісіть фарш добре.
  • Сформуйте голубці-котлетки руками, змоченими в холодній воді, потім обсмажте з двох сторін кожен лінивий голубець в невеликій кількості рослинного масла, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою.
  • Всі голубці викладіть у великий сотейник (або доведіть до готовності в тій же сковороді, де вони і обсмажувалися).
  • Зробіть томатно-сметанний соус, додавши до решти засмаженим овочів сіль, цукор, лавровий лист і гарячу воду, а потім розмішайте.
  • Залийте соусом голубці і тушкуйте їх на невеликому вогні, накривши кришкою. Час – 30-35 хвилин. Ліниві голубці будуть готовими, коли повністю розм’якшаться. Присипайте їх рубаною зеленню і разом з соусом подавайте до столу.

Приємного апетиту!