Ми пропонуємо вам приготувати голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – така страва виходить простіше і швидше, ніж звичайні голубці, а на смак виходить нітрохи не гірше. Ми підібрали 8 дуже смачних рецептів, перший з них з фото, які покроково допоможуть освоїти це традиційне домашнє блюдо будь-якому бажаючому. Наші рецепти розраховані на приготування голубців в сковороді, але ви можете гасити їх також і в будь-якій іншій товстостінній посуді або ж запікати в духовій шафі.
Ліниві голубці котлетками на сковороді в томатно-сметанному соусі
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 12-15 шт.
Ліниві голубці котлетками в томатно-сметанному соусі – це чудовий поживний обід або вечерю. Вони добре просочуються ароматним соусом, тому виходять ніжними і м’якими. Їдять такі голубці просто зі сметаною або з будь-яким гарніром, наприклад, з картоплею або відвареними макаронними виробами.
Інгредієнти
- Фарш мясний 500 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рис білий 50 гр. (сухого)
- Капуста білоголова 200 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Сметана 200 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Вода 150 мл
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Масло рослинне для обсмажування
Процес приготування:
- Капусту дрібно нарубаєте.
- До напівготовності або повністю зваріть рис у солоній воді, потім відцідіть його і дайте охолонути.
- Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте кубиками, а моркву дуже дрібно наріжте ножем або натріть на тертці. Потім овочі обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, поки вони не розм’якшаться.
- Зелень вимити, подрібніть і половину пучка додайте до капусти. В капусту також додайте відварений рис, м’ясний фарш і половину обсмажених овочів. Мясоовощной фарш приправте спеціями за смаком і перцем, а також сіллю. Вимісіть фарш добре.
- Сформуйте голубці-котлетки руками, змоченими в холодній воді, потім обсмажте з двох сторін кожен лінивий голубець в невеликій кількості рослинного масла, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою.
- Всі голубці викладіть у великий сотейник (або доведіть до готовності в тій же сковороді, де вони і обсмажувалися).
- Зробіть томатно-сметанний соус, додавши до решти засмаженим овочів сіль, цукор, лавровий лист і гарячу воду, а потім розмішайте.
- Залийте соусом голубці і тушкуйте їх на невеликому вогні, накривши кришкою. Час – 30-35 хвилин. Ліниві голубці будуть готовими, коли повністю розм’якшаться. Присипайте їх рубаною зеленню і разом з соусом подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі
Ліниві голубці в сметанному соусі тушкуються на сковороді досить просто. Такий рецептик безумовно сподобається тим, хто не вживає в їжу томатну пасту або помідори, які зазвичай додаються в підливу. Хочете більше соусу? Тоді введіть в нього вершки або молоко, розведене з некислої сметаною.
Інгредієнти:
- Капуста – 300 гр.
- Фарш будь – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Рис сирої – 3-5 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Вершки – 70 гр.
- Сметана – 70 гр.
- Сухарі панірувальні – за бажанням.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт лінивих голубців на сковороді з підливою
Відмінний спосіб урізноманітнити будь-яке домашнє блюдо – це надати йому новий смак. Ліниві голубці на сковороді можна приготувати і з традиційною томатною підливою, але на цей раз ми пропонуємо рецепт підливи з грибами і сметаною.
Інгредієнти:
- Фарш курячий + свинячий – 500-600 гр.
- Рис сирої – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Капуста – 300 гр.
- Масло вершкове – 1-2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Олія – для смаження.
Для підливи:
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 15000 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Грибна приправа – за смаком.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Порада: замість печериць можна використовувати відварені й смажені лісові гриби.
Ліниві голубці з курячим фаршем, капустою і рисом на сковороді
Ліниві голубці на сковороді з курячим фаршем – це дуже зручний в приготуванні, хоча й нехитру страву. Швидше за все, вийде змайструвати його, якщо не ліпити у вигляді окремих голубців-котлет, а загасити загальною масою. На смак і зовнішній вигляд страви абсолютно не впливає.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 400-500 гр.
- Капуста – 300-400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Рис сухий – 0,5 ст.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 0,5 ст.
- Рослинне масло – для смаження.
- Лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець духмяний горошком – 2-3 шт.
- Приправа для фаршу – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лінивих голубців шарами
Ліниві голубці на сковороді шарами дуже хороші тим, що готуються швидше звичайних, зліплених у вигляді котлет. Їх не треба навіть обсмажувати, а достатньо лише згасити під кришкою, що дуже зручно.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,4 кг
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 2-3 ст. л.
- Рис сухий – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Рослинне масло – для обсмажування.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Порада: для більшого смаку шари капусти можна посипати сушеним базиліком або меленим коріандром.
Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою, рисом і фаршем
Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою готуються дуже швидко, тому що пекінська капуста м’яка і утушится за лічені хвилини. Головне – це заздалегідь відварити рис до готовності і охолодити його. Також прискорить процес гасіння використання курячого фаршу замість свинячого або яловичого.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис сирої – 0,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 170 мл
- Томатний соус – 100 мл
- Масло рослинне для обсмажування.
- Сухі приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Порада: для смаку в соус можна додати нарізаний кріп, петрушку і подрібнений свіжий або сухий часник.
Швидкий і смачний рецепт лінивих голубців з картоплею
Ліниві голубці на сковороді з картоплею – це дуже вигідне в приготуванні блюдо, тому що одним махом гаситься і основну страву, і картопляний гарнір. А ще воно цілком бюджетне, за що і улюблене багатьма господинями. Готуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти:
- Фарш – 0,5-0,7 кг.
- Картопля– 0,7 кг.
- Рис сирої – 4-5 ст. л.
- Морква – 1-2 шт.
- Капуста – 0,4 кг
- Яйця – 1-2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Сметана – 4-5 ст. л.
- Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний і запашний горошком – за смаком.
- Лавровий Лист – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування голубців з фаршем і капустою без рису
Якщо у вас раптом не виявиться рису, але дуже захочеться покуштувати ледачих голубчиков, їх можна швиденько згасити на сковороді і без цього компонента. Капута і м’ясний фарш додадуть страві ситність і смак.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,3 кг
- Томатна паста – 2-3 ст. л.
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода гаряча – 1 ст.
- Часник рубаний або сухий – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для фаршу – за смаком.
- Свіжа зелень для подачі до столу.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Приємного апетиту!