Класична лазанья – це неймовірне блюдо традиційної італійської кухні. Велика кількість інгредієнтів, тонке поєднання овочів і м’яса, приготованих шарами, надають йому ситість і багатство смаку. Така страва прикрасить як звичайний, так і святковий стіл. І точно здивує ваших гостей!
Класичний рецепт лазаньї з соусом бешамель
Лазанья з соусом бешамель – це класичний рецепт італійського блюда. А обов’язковим компонентом цієї лазаньї є, звичайно ж, соус бешамель. Деяким приготування лазаньї здається дуже складним, насправді ж, це під силу кожному. Трохи зусиль, і ви підкорите навіть справжнього італійця!
Порції: 6
Час готування: 1 година 40 хв.
Інгредієнти
- Лазанья:
- Яловичина 500 гр.
- Листи лазаньї готові 1 пачка
- Бекон 100 гр.
- Сир Пармезан 100 гр.
- Морква 1 шт.
- Селера 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Молоко коров’яче 50 мл
- Червоне сухе вино 5 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль морська 2/3 ч. л.
- Соус:
- Борошно 40 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Молоко коров’яче 750 мл
Процес приготування:
- Поки ми будемо готувати інгредієнти для лазаньї поставимо розігріватися духову піч на 180 градусів.
- Для соусу змішаємо розтоплене масло і борошно. Цю суміш обсмажуємо на сковороді кілька хвилин. Підігріваємо Молоко, і гарячим додаємо до борошняної суміші. Перемішуємо і продовжуємо смажити до повного розчинення борошна. Після цього вводимо мускатний горіх і знову перемішуємо до однорідного стану.
- Чистимо цибулю та нарізаємо його на невеликі шматочки. Тепер також очищаємо і готуємо морквину.
- Стебла селери нарізаємо квадратиками.
- Знову підігріваємо сковороду і на вершковому маслі разом з оливковою будемо обсмажувати суміш з нарізаних овочів. Готові овочі повинні мати золотистий відтінок.
- Додаємо до засмажки фарш з яловичини, його також слід трохи обсмажити.
- Томатну пасту розвести невеликою кількістю води і вмішуємо її в готову масу. На сковороду виливаємо вино, перемішуємо суміш, додаємо сіль і спеції. Ставимо самий маленький вогонь і смажимо 20 хв., після чого додаємо 50 мл молока. Продовжуємо смажити ще 40 хв.
- Паралельно, на іншій сковороді смажимо бекон. Коли бекон готовий перекладаємо його до рагу.
- Тепер беремо форму для випікання і укладаємо шарами макаронні листи, рагу, соус і тертий сир. Так кілька разів, наскільки вистачить продуктів. Останній шар засипаємо сиром. Ставимо в духову піч на 20-30 хв. до готовності.
Приємного апетиту!