Заливне з риби c желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Заливне з риби, застиглої в желе, приготованому на рибному бульйоні, зазвичай є прикрасою святкового столу. Це смачне блюдо за простими рецептами може освоїти будь-який бажаючий.

Смачна заливна риба із судака з желатином

Заливний судак в желе з бульйону виглядає дуже апетитно, особливо якщо прикрасити страву композицією з варених овочів. Кількість додається желатину буде залежати від того, наскільки міцний бульйон.

Час готування: 1 година 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти

  • Судак 1 шт. (1 кг)
  • Желатин 11 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за вксу

Процес приготування:

  • Підготувати велику каструлю. У неї скласти очищену моркву і цибулину, порізану на четвертинки. Залити все водою, посолити і додати лавровий лист.
  • Тушку судака без голови порізати на частини: якщо купувалося філе, його не ріжуть. У тому випадку, якщо риба куплена з головою, її треба відрізати і теж покласти в бульйон, так він буде більш наваристим. Через 20 хвилин після того, як бульйон закипів, відправити в нього шматки риби і варити їх до готовності (якщо м’ясо судака втратило свою прозорість, значить, воно готове). Дістати рибу з бульйону шумівкою і перекласти на блюдо, дотримуючись дистанцію між шматочками. Вкрити шматки судака вологою тканиною і поставити в холодильник.
  • Бульйон, який вийшов, злити через марлю, складену в 2 шари. Заздалегідь замочити в холодній воді желатин протягом 10 хв. Додати набряклий желатин в проціджений бульйон і довести його до кипіння, однак не кип’ятити. Отриману суміш остудити.
  • На шматочки риби можна розкласти гілочки вимитої зелені, шматочки лимона, варених яєць, можна нарізати моркву, що варилася в бульйоні, у формі зірочок або квіточок.
  • Отриману композицію залити бульйоном, краще навіть застиглим наполовину у вигляді желе. Для цього можна використовувати невеликий черпак або столову ложку, і діяти треба акуратно, щоб не порушити порядок на блюді. Прибрати заливне в холодильник до повного схоплювання приблизно на 1 годину.
  • Подавати на святковий стіл у вигляді яскравого холодного страви.

Приємного апетиту!