Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Ви обов’язково включіть в своє святкове меню соковиту горбушу, оскільки вона дуже апетитно виглядає на столі за рахунок свого червоно-оранжевого відтінку. У горбуші, запеченої в духовці, відмінний смак і невелика кількість кісток. Важливо знайти не тільки хороші рецепти, але і правильний підхід до приготування страв.

Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці

Вам надається рецепт запікання горбуші цілою тушкою. Згідно йому риба вийде соковитою, м’якою і ніжною. Це блюдо для святкового столу, але можна приготувати на вечерю для родини. Рецепт нескладний.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти

  • Горбуша 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, зелень і спеції за смаком

Процес приготування:

  • Тушку риби ретельно очистіть від луски, видаліть зябра, плавники і нутрощі, розрізаючи черевце. Потім рибу добре промийте холодною водою і з усіх сторін змастіть рослинною олією. Змішайте в чашці вибрані спеції (суміш перців, приправа для риби) з сіллю і ними натріть рибу.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Лимон добре помийте і наріжте на гуртки.
  • Застеліть фольгою деко для випічки. Шматки фольги беріть великі, щоб потім загорнути тушку. На фольгу рівним шаром укладіть лимонні кружечки.
  • Підготовлену тушку горбуші укладіть на деко і покладіть всередину риби пару гуртків лимона.
  • У черевце горбуші покладіть нашатковану цибулю, нарізаний на тонкі слайсы часник, додайте зелень кропу і кмину цілком, не нарізаючи їх.
  • Запікайте рибу при температурі 180° С протягом 20 хвилин, не більше, щоб не вийшла сухою.
  • Після закінчення цього часу фольгу зверху відкрийте, сформувавши акуратні бортики по краях, щоб не витік смачний рибний сік. Продовжуйте запікати горбушу ще протягом 10 хвилин до отримання заповітної рум’яної скоринки. Подайте рибу цілою тушкою або поріжте на порційні шматочки.

Їжте на здоров’я і готуйте з любов’ю!