Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Риба під маринадом – це оригінальне, смачне і корисне блюдо. Риба покривається шубою з овочів і томатного соусу, присмачується прянощами. У підсумку виходить класичне пікантне рибне блюдо для свята і на кожен день.

Класичний рецепт приготування риби під маринадом

Бюджетний варіант гарячого або холодного рибного блюда на святковий стіл. Сюди підійдуть недорогі сорти риби, такі як минтай, хек або тріска. На наступний день страва стає ще смачніше, просочившись соком овочів.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти

  • Риба 1 шт.
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Вода 200 мл
  • Перець чорний горошок 14 шт.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Олія для смаження

Процес приготування:

  • Рибу потрібно купувати без голови і нутрощів. Тушку порізати на шматки товщиною 3 див, посолити і обваляти з усіх сторін у борошні. До цього риба повинна бути повністю розмороженої, в іншому випадку при обжарке борошно перемішається з водою, і шматочки риби будуть липнути до поверхні сковороди. Борошно утворює на рибі щільну золотисту скоринку, не дає їй розвалитися.
  • У сковороді нагріти соняшникову олію, перекласти туди рибні шматочки і обсмажувати з одного боку, вогонь повинен бути вище середнього. Вилкою або дерев’яною лопаткою перевернути шматочки на інший бік і теж обсмажити. Зняти всі шматочки на блюдо і прибрати в сторону.
  • Цибулю з морквою очистити. Лук нашаткувати півкільцями, моркву натерти крупно на тертці.
  • У ту ж сковороду, де смажилася риба, налити олії, викласти кільця цибулі. Обсмажувати, заважаючи, до м’якості і додати моркву. Масу перемішати, щоб шматочки овочів з’єдналися, тушкувати овочі до м’якого стану. Посолити, поперчити і викласти в миску.
  • Рибу перекласти у форму для запікання, промазану соняшниковою олією, зверху викласти підготовлені овочі.
  • Томатну пасту розвести в склянці з водою, залити цією сумішшю рибу з овочами. Посолити, покласти перець горошком, накрити форму фольгою. Випікати близько 40 хв. при температурі 180 градусів.
  • Подавати до картопляного пюре, спагеті або круп’яного гарніру.

Приємного апетиту!