Жульєн з куркою і грибами з сиром в духовці
Вашій увазі надається ще один варіант класики приготування жульєна з курячого м’яса, грибів і сиру. Гриби можуть бути будь-які. Особливо смачний жульєн з лісовими грибами, але частіше використовують звичайні печериці. У даному рецепті береться більше грибів і сиру, ніж у стандартних рецептах. Готуємо у вершковому соусі.
Інгредієнти:
- Печериці – 700 р.
- Філе курки – 300 р.
- Твердий сир – 200 р.
- Вершки – 350 р.
- Вершкове масло – 5 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- Свіжі гриби і м’ясо курки промиваючи холодною водою і просушуємо паперовим рушником. Гострим ножем шаткуємо їх тонкою соломкою.
- На сковорідці розігріваємо 3 ложки вершкового масла й обсмажуємо в ньому до готовності гриби разом з м’ясом. Обов’язково їх посипаємо сіллю і перцем за смаком.
- Цибулю чистимо від луски і шаткуємо тоненькими полуколечками.
- На окремій сковорідці обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до стану прозорості.
- Розігріваємо третю суху сковорідку і обсмажуємо на неї борошно до легкого коричневого кольору і появи особливого аромату. Потім потихеньку наливаємо до обсмаженої борошні вершки і швидко перемішуємо, щоб не було дрібних грудочок. Варимо соус не більше ½ хвилини.
- В кокотниці або горщики розкладаємо обсмажені гриби з м’ясом.
- Другим шаром розкладаємо смажену цибулю.
- Заливаємо все вершковим соусом.
- Посипаємо жульєн натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180°. Запікаємо жульєн до перетворення сиру в рум’яну скоринку.
- Приготований жульєн посипаємо свіжим кропом або петрушкою і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!