Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Жульєн з куркою і грибами з сиром в духовці

Вашій увазі надається ще один варіант класики приготування жульєна з курячого м’яса, грибів і сиру. Гриби можуть бути будь-які. Особливо смачний жульєн з лісовими грибами, але частіше використовують звичайні печериці. У даному рецепті береться більше грибів і сиру, ніж у стандартних рецептах. Готуємо у вершковому соусі.

Інгредієнти:

  • Печериці – 700 р.
  • Філе курки – 300 р.
  • Твердий сир – 200 р.
  • Вершки – 350 р.
  • Вершкове масло – 5 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • Свіжі гриби і м’ясо курки промиваючи холодною водою і просушуємо паперовим рушником. Гострим ножем шаткуємо їх тонкою соломкою.
  • На сковорідці розігріваємо 3 ложки вершкового масла й обсмажуємо в ньому до готовності гриби разом з м’ясом. Обов’язково їх посипаємо сіллю і перцем за смаком.
  • Цибулю чистимо від луски і шаткуємо тоненькими полуколечками.
  • На окремій сковорідці обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до стану прозорості.
  • Розігріваємо третю суху сковорідку і обсмажуємо на неї борошно до легкого коричневого кольору і появи особливого аромату. Потім потихеньку наливаємо до обсмаженої борошні вершки і швидко перемішуємо, щоб не було дрібних грудочок. Варимо соус не більше ½ хвилини.
  • В кокотниці або горщики розкладаємо обсмажені гриби з м’ясом.
  • Другим шаром розкладаємо смажену цибулю.
  • Заливаємо все вершковим соусом.
  • Посипаємо жульєн натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180°. Запікаємо жульєн до перетворення сиру в рум’яну скоринку.
  • Приготований жульєн посипаємо свіжим кропом або петрушкою і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!