Рецепт жульєна в тарталетках в духовці
Представляє особливий інтерес приготування жульєна не в кокотницях, а в тарталетках з пісочного тіста. Ці ємності для запікання можна приготувати своїми руками або купити відразу готові. Таким блюдом ви гідно прикрасите будь-який стіл.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 р.
- Печериці – 200 р.
- Твердий сир – 100 р.
- Тарталетки пісочний – 20 шт.
- Сіль і спеції за смаком.
Для соусу:
- Сметана і молоко – по 1ст.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
- Куряче філе зваріть до повної готовності в підсоленій воді.
- Потім остудіть і розділіть руками на волокна.
- Свіжі печериці (візьміть маленькі, щоб зручно було розмістити в тарталетках) помийте і наріжте тонкими слайсами.
- Обсмажте гриби до готовності на розігрітому рослинному маслі.
- До грибів додати куряче м’ясо, все посоліть і посипте приправою і спеціями для курки або меленим чорним перцем) і кілька хвилин варіть на маленькому вогні.
- На окремій чистій сковорідці обсмажте борошно на вершковому маслі до кремового кольору. Долийте до неї молоко і швидко перемішайте, щоб вийшов густий однорідний соус.
- Соус охолодіть, додайте в нього потрібну кількість сметани і ще раз перемішайте.
- В тарталетки покладіть обсмажені гриби з куркою.
- Акуратно залийте їх сметанним соусом.
- Подрібніть на крупній тертці твердий сир і посипте їм тарталетки з начинкою.
- Запечіть жульєн в духовці, розігрітій до 180°, протягом 15 хвилин, не більше, щоб сир розтанув, а не перетворився в щільну кірочку.
- Подайте приготований жульєн гарячим або теплим з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!