Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Рецепт жульєна в тарталетках в духовці

Представляє особливий інтерес приготування жульєна не в кокотницях, а в тарталетках з пісочного тіста. Ці ємності для запікання можна приготувати своїми руками або купити відразу готові. Таким блюдом ви гідно прикрасите будь-який стіл.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 р.
  • Печериці – 200 р.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Тарталетки пісочний – 20 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Для соусу:

  • Сметана і молоко – по 1ст.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Куряче філе зваріть до повної готовності в підсоленій воді.
  • Потім остудіть і розділіть руками на волокна.
  • Свіжі печериці (візьміть маленькі, щоб зручно було розмістити в тарталетках) помийте і наріжте тонкими слайсами.
  • Обсмажте гриби до готовності на розігрітому рослинному маслі.
  • До грибів додати куряче м’ясо, все посоліть і посипте приправою і спеціями для курки або меленим чорним перцем) і кілька хвилин варіть на маленькому вогні.
  • На окремій чистій сковорідці обсмажте борошно на вершковому маслі до кремового кольору. Долийте до неї молоко і швидко перемішайте, щоб вийшов густий однорідний соус.
  • Соус охолодіть, додайте в нього потрібну кількість сметани і ще раз перемішайте.
  • В тарталетки покладіть обсмажені гриби з куркою.
  • Акуратно залийте їх сметанним соусом.
  • Подрібніть на крупній тертці твердий сир і посипте їм тарталетки з начинкою.
  • Запечіть жульєн в духовці, розігрітій до 180°, протягом 15 хвилин, не більше, щоб сир розтанув, а не перетворився в щільну кірочку.
  • Подайте приготований жульєн гарячим або теплим з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!