Картопля з м’ясом, тушкована в мультиварці – це не тільки смачний, але і корисний продукт, так як мультиварка в процесі приготування дозволяє зберігати важливі поживні речовини. Може бути, тушкована картопля з м’ясом і не являє собою щось унікальне, але зате точно є ситною, апетитним і ароматною стравою, якою без проблем зможемо нагодувати сім’ю в будь-який момент. Особливо смачним воно виходить, коли готується зі свіжого м’яса і молодої картоплі з додаванням моркви, кабачків, болгарських перців і свіжої зелені.
Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці Редмонд
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 5-6 шт.
Ситним і апетитним обідом або вечерею для всієї родини стане тушкована картопля з м’ясом у мультиварці «Редмонд». Рецепт гарний тим, що навіть при глибокій термічній обробці технологія приготування їжі в цьому побутом електроприладі дозволяє рівномірно гасити велику порцію картоплі з м’ясом у власному соку. Свинину ви можете замінити на будь-яке інше м’ясо або птицю.
Інгредієнти
- Свинина 1 кг
- Картопля 1 кг
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Томатна паста 50 мл
- Перець чорний мелений 100 гр.
- Духмяний перець за смаком
- Спеції для свинини за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Зелень рубана (за бажанням)
- Часник за бажанням
- Сіль за смаком
- Вода 1 л.
Процес приготування:
- Шматок свинини без кісток (вирізку, шийну частину або нежирний подчеревок) потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими порційними шматочками (на один укус). У каструлю влийте соняшникову олію і увімкніть програму «Смаження». Коли масло розжаритися, викладіть м’ясні шматочки. Смажте м’ясо, поки воно не набуде гарну, легку скоринку.
- Очищений цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Додайте овочі до м’яса, підсолити, приправте спеціями і обсмажуйте 5-7 хвилин, іноді помішуючи.
- Поки смажаться м’ясо і овочі, картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте брусками або кубиками середнього розміру, а потім додайте в чашу мультиварки і його.
- Поверх картоплі покладіть томатну пасту.
- Щоб картопля з м’ясом добре утушился, потрібно додати воду. Присипте картопля спеціями і сіллю за смаком, перемішайте всі компоненти. Кришку щільно закрийте. Тушкуйте страву у програмі «Гасіння» 45-60 хвилин (якщо у вас мультиварка-скороварка, на приготування вам буде потрібно не більше 20-30 хвилин).
- Коли пролунає звуковий сигнал, мультиварку вимкніть, скиньте пар і дайте тушкованого картоплі з м’ясом трохи охолонути. Готову страву присипте молодий рубаною зеленню, дрібно подрібненим часником і їжте гарячим.
Приємного апетиту!
Порада: якщо хочете, щоб у вас вийшло більше смачної підливи, води в картоплю можна додати і більше літра, доливання до верхньої позначки чаші, а якщо віддаєте перевагу тушковану картоплю з невеликою кількістю соусу, води налийте трохи менше.