Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці – 5 покрокових рецептів з фото

Картопля з м’ясом, тушкована в мультиварці – це не тільки смачний, але і корисний продукт, так як мультиварка в процесі приготування дозволяє зберігати важливі поживні речовини. Може бути, тушкована картопля з м’ясом і не являє собою щось унікальне, але зате точно є ситною, апетитним і ароматною стравою, якою без проблем зможемо нагодувати сім’ю в будь-який момент. Особливо смачним воно виходить, коли готується зі свіжого м’яса і молодої картоплі з додаванням моркви, кабачків, болгарських перців і свіжої зелені.

Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці Редмонд

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 5-6 шт.

Ситним і апетитним обідом або вечерею для всієї родини стане тушкована картопля з м’ясом у мультиварці «Редмонд». Рецепт гарний тим, що навіть при глибокій термічній обробці технологія приготування їжі в цьому побутом електроприладі дозволяє рівномірно гасити велику порцію картоплі з м’ясом у власному соку. Свинину ви можете замінити на будь-яке інше м’ясо або птицю.

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг
  • Картопля 1 кг
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Томатна паста 50 мл
  • Перець чорний мелений 100 гр.
  • Духмяний перець за смаком
  • Спеції для свинини за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Зелень рубана (за бажанням)
  • Часник за бажанням
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 л.

Процес приготування:

  • Шматок свинини без кісток (вирізку, шийну частину або нежирний подчеревок) потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими порційними шматочками (на один укус). У каструлю влийте соняшникову олію і увімкніть програму «Смаження». Коли масло розжаритися, викладіть м’ясні шматочки. Смажте м’ясо, поки воно не набуде гарну, легку скоринку.
  • Очищений цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Додайте овочі до м’яса, підсолити, приправте спеціями і обсмажуйте 5-7 хвилин, іноді помішуючи.
  • Поки смажаться м’ясо і овочі, картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте брусками або кубиками середнього розміру, а потім додайте в чашу мультиварки і його.
  • Поверх картоплі покладіть томатну пасту.
  • Щоб картопля з м’ясом добре утушился, потрібно додати воду. Присипте картопля спеціями і сіллю за смаком, перемішайте всі компоненти. Кришку щільно закрийте. Тушкуйте страву у програмі «Гасіння» 45-60 хвилин (якщо у вас мультиварка-скороварка, на приготування вам буде потрібно не більше 20-30 хвилин).
  • Коли пролунає звуковий сигнал, мультиварку вимкніть, скиньте пар і дайте тушкованого картоплі з м’ясом трохи охолонути. Готову страву присипте молодий рубаною зеленню, дрібно подрібненим часником і їжте гарячим.

Приємного апетиту!

Порада: якщо хочете, щоб у вас вийшло більше смачної підливи, води в картоплю можна додати і більше літра, доливання до верхньої позначки чаші, а якщо віддаєте перевагу тушковану картоплю з невеликою кількістю соусу, води налийте трохи менше.