Рецепт у формочки з фольги
Коли немає кокотниць або тарталеток, а потрібно приготувати жульєн порційно, можна зробити гарні акуратні формочки з харчової фольги, склавши її в 2-3 шари. Вони чудово тримають форму страви, так і розмір можете визначити на свій розсуд. Чудовий соус до такого жульену будемо готувати з плавленого сирка і вершків.
Інгредієнти:
- Відварене філе курки – 1 половинка.
- Свіжі печериці – 300 р.
- Вершки – 6 ст. л.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Твердий сир – 100 р.
- Олія для обсмажування.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- Зваріть в підсоленій воді філе курки до повної готовності.
- Для аромату додайте у воду лавровий лист, моркву і цибулю.
- Зварену курку наріжте на скибочки або розділіть на волокна руками.
- Свіжі печериці промийте і наріжте тонкими пластинками.
- Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте на полуколечки.
- Обсмажте на сковорідці цибулю разом з грибами. Потім їх трохи остудіть і налийте потрібну кількість вершків, щоб в гарячій сковорідці не згорнулися.
- Гриби з вершками перемішайте і тушкуйте разом кілька хвилин.
- Потім покладіть до грибів шматочки відвареного філе, налийте 4 ст. л. води і додайте плавлений сирок, порізаний на шматочки.
- Вміст сковорідки розмішайте для розчинення сирка, посипте перцем і сіллю за смаком і тушкуйте кілька хвилин на маленькому вогні.
- З фольги сформуйте невеликі формочки і розмістіть їх на деку.
- Розкладіть по ним курку з грибами.
- Рясно посипте начинку подрібненим на крупній тертці твердим сиром.
- Запікайте жульєн в духовці, нагрітій до 200°С протягом 15 хвилин. Ніжний вершковий жульєн готовий.
Приємного апетиту!