Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Рецепт у формочки з фольги

Коли немає кокотниць або тарталеток, а потрібно приготувати жульєн порційно, можна зробити гарні акуратні формочки з харчової фольги, склавши її в 2-3 шари. Вони чудово тримають форму страви, так і розмір можете визначити на свій розсуд. Чудовий соус до такого жульену будемо готувати з плавленого сирка і вершків.

Інгредієнти:

  • Відварене філе курки – 1 половинка.
  • Свіжі печериці – 300 р.
  • Вершки – 6 ст. л.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Олія для обсмажування.
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • Зваріть в підсоленій воді філе курки до повної готовності.
  • Для аромату додайте у воду лавровий лист, моркву і цибулю.
  • Зварену курку наріжте на скибочки або розділіть на волокна руками.
  • Свіжі печериці промийте і наріжте тонкими пластинками.
  • Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте на полуколечки.
  • Обсмажте на сковорідці цибулю разом з грибами. Потім їх трохи остудіть і налийте потрібну кількість вершків, щоб в гарячій сковорідці не згорнулися.
  • Гриби з вершками перемішайте і тушкуйте разом кілька хвилин.
  • Потім покладіть до грибів шматочки відвареного філе, налийте 4 ст. л. води і додайте плавлений сирок, порізаний на шматочки.
  • Вміст сковорідки розмішайте для розчинення сирка, посипте перцем і сіллю за смаком і тушкуйте кілька хвилин на маленькому вогні.
  • З фольги сформуйте невеликі формочки і розмістіть їх на деку.
  • Розкладіть по ним курку з грибами.
  • Рясно посипте начинку подрібненим на крупній тертці твердим сиром.
  • Запікайте жульєн в духовці, нагрітій до 200°С протягом 15 хвилин. Ніжний вершковий жульєн готовий.

Приємного апетиту!