Жульєн зі сметаною в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати це смачне блюдо в сметанному соусі. У вас вийде гідне частування для гостей, і ви порадуєте своїх близьких яскравим смаком цієї страви.
Інгредієнти:
- Куряча Грудка – 400-500 р.
- Печериці – 300 р.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 100 р.
- Сметана – 250 р.
- Борошно – 1 ч. л.
- Сіль приправа для курки, за смаком.
- Олія для обсмажування.
Процес приготування:
- Грудку курки промийте холодною водою.
- М’ясо відокремити від кісточки і поріжте його на середні шматочки.
- Розігрійте сковорідку з сумішшю вершкового і рослинного масла і обсмажте в ньому куряче м’ясо на великому вогні до рум’яної скоринки, щоб сік, що залишився всередині шматочків. Потім обсмажене м’ясо посипте сіллю і приправою по своєму смаку.
- Цибулю почистіть, тонко нашаткуйте і почніть смажити на розігрітому рослинному маслі.
- Свіжі печериці промийте і наріжте тонкими слайсами. Покладіть їх до цибулі і обсмажуйте до повного випаровування води в сковорідці, потім посоліть за смаком.
- Обсмажені гриби покладіть в сковорідку з куркою, насипте пшеничне борошно і все добре перемішайте.
- Налийте в сковорідку сметану, трохи розведену водою, і потушкуйте страву на маленькому вогні протягом декількох хвилин.
- Тушковані гриби з куркою розкладіть у формочки для запікання (кокотниці, горщики).
- Подрібніть на середній тертці твердий сир і посипте їм вміст формочок.
- Запікайте жульєн в духовці при 180° до появи на поверхні жульєна рум’яної хрусткої сирної скоринки.
- Приготоване блюдо відразу гарячим подайте на стіл.
Їжте на здоров’я!