Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Жульєн зі сметаною в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати це смачне блюдо в сметанному соусі. У вас вийде гідне частування для гостей, і ви порадуєте своїх близьких яскравим смаком цієї страви.

Інгредієнти:

  • Куряча Грудка – 400-500 р.
  • Печериці – 300 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 р.
  • Сметана – 250 р.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Сіль приправа для курки, за смаком.
  • Олія для обсмажування.

Процес приготування:

  • Грудку курки промийте холодною водою.
  • М’ясо відокремити від кісточки і поріжте його на середні шматочки.
  • Розігрійте сковорідку з сумішшю вершкового і рослинного масла і обсмажте в ньому куряче м’ясо на великому вогні до рум’яної скоринки, щоб сік, що залишився всередині шматочків. Потім обсмажене м’ясо посипте сіллю і приправою по своєму смаку.
  • Цибулю почистіть, тонко нашаткуйте і почніть смажити на розігрітому рослинному маслі.
  • Свіжі печериці промийте і наріжте тонкими слайсами. Покладіть їх до цибулі і обсмажуйте до повного випаровування води в сковорідці, потім посоліть за смаком.
  • Обсмажені гриби покладіть в сковорідку з куркою, насипте пшеничне борошно і все добре перемішайте.
  • Налийте в сковорідку сметану, трохи розведену водою, і потушкуйте страву на маленькому вогні протягом декількох хвилин.
  • Тушковані гриби з куркою розкладіть у формочки для запікання (кокотниці, горщики).
  • Подрібніть на середній тертці твердий сир і посипте їм вміст формочок.
  • Запікайте жульєн в духовці при 180° до появи на поверхні жульєна рум’яної хрусткої сирної скоринки.
  • Приготоване блюдо відразу гарячим подайте на стіл.

Їжте на здоров’я!