Смачний рецепт на деку в духовці
За пропонованим рецептом ви можете приготувати це невід’ємне страву святкового столу на звичайному листі, адже не у всіх господинь є кокотниці. Смак отриманого страви нічим не буде відрізнятися від оригінального.
Інгредієнти:
- Куряче філе відварене – 0.5 кг.
- Гриби (печериці) – 0.5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Твердий сир – 300 р.
- Вершки – 2 ст.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль, чорний перець і мускатний горіх за смаком.
- Соняшникова олія для обсмажування.
Процес приготування:
- Попередньо відваріть в підсоленій воді курячу грудку.
- Для збереження її соковитості кладіть м’ясо в киплячу воду, варити в невеликій кількості води і обов’язково з цибулею, листком лавра, селерою і морквою.
- М’ясо охолодіть і наріжте на тонкі скибочки або розділіть на волокна руками.
- Почистіть цибулини, промийте їх і наріжте полуколечками. Почніть обсмажувати цибулю на розігрітому рослинному маслі.
- В цей час гриби промийте, наріжте тонкими пластинками і перекладіть в сковорідку до цибулі.
- Смажте гриби до повного випарювання соку з сковорідки.
- На окремій сухій сковорідці обсмажте до кремового кольору борошно.
- Додайте масло, краще вершкове, і відразу швидко перемішайте.
- Потім налийте в цю сковорідку вершки, перемішати їх з обсмаженої борошном до однорідної консистенції, посоліть, додайте щіпку мускатного горіха і поваріть соус на маленькому вогні 2-3 хвилини, поки соус не стане густим.
- У сковорідку до обсмажених грибів перекладіть нарізане м’ясо курки.
- Все посоліть і посипте чорним меленим перцем за смаком.
- Додайте в цю сковорідку приготований вершковий соус, акуратно перемішайте і варіть на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
- Підготовлену курку з грибами у вершковому соусі перелийте у високу форму для випічки або на деко з високими бортиками.
- Подрібніть на крупній тертці сир і посипте їм вміст листа. Сиру не шкодуйте.
- Запікайте жульєн при 180°С протягом 30 хвилин, до перетворення сиру в рум’яну хрустку скоринку.
- Готово! Подавайте до столу прямо у формі, в якій запікали, і пригощайте своїх гостей.
Їжте на здоров’я і готуйте з задоволенням і любов’ю!