Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Смачний рецепт на деку в духовці

За пропонованим рецептом ви можете приготувати це невід’ємне страву святкового столу на звичайному листі, адже не у всіх господинь є кокотниці. Смак отриманого страви нічим не буде відрізнятися від оригінального.

Інгредієнти:

  • Куряче філе відварене – 0.5 кг.
  • Гриби (печериці) – 0.5 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Твердий сир – 300 р.
  • Вершки – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець і мускатний горіх за смаком.
  • Соняшникова олія для обсмажування.

Процес приготування:

  • Попередньо відваріть в підсоленій воді курячу грудку.
  • Для збереження її соковитості кладіть м’ясо в киплячу воду, варити в невеликій кількості води і обов’язково з цибулею, листком лавра, селерою і морквою.
  • М’ясо охолодіть і наріжте на тонкі скибочки або розділіть на волокна руками.
  • Почистіть цибулини, промийте їх і наріжте полуколечками. Почніть обсмажувати цибулю на розігрітому рослинному маслі.
  • В цей час гриби промийте, наріжте тонкими пластинками і перекладіть в сковорідку до цибулі.
  • Смажте гриби до повного випарювання соку з сковорідки.
  • На окремій сухій сковорідці обсмажте до кремового кольору борошно.
  • Додайте масло, краще вершкове, і відразу швидко перемішайте.
  • Потім налийте в цю сковорідку вершки, перемішати їх з обсмаженої борошном до однорідної консистенції, посоліть, додайте щіпку мускатного горіха і поваріть соус на маленькому вогні 2-3 хвилини, поки соус не стане густим.
  • У сковорідку до обсмажених грибів перекладіть нарізане м’ясо курки.
  • Все посоліть і посипте чорним меленим перцем за смаком.
  • Додайте в цю сковорідку приготований вершковий соус, акуратно перемішайте і варіть на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
  • Підготовлену курку з грибами у вершковому соусі перелийте у високу форму для випічки або на деко з високими бортиками.
  • Подрібніть на крупній тертці сир і посипте їм вміст листа. Сиру не шкодуйте.
  • Запікайте жульєн при 180°С протягом 30 хвилин, до перетворення сиру в рум’яну хрустку скоринку.
  • Готово! Подавайте до столу прямо у формі, в якій запікали, і пригощайте своїх гостей.

Їжте на здоров’я і готуйте з задоволенням і любов’ю!