Рецепт приготування в кокотницях
Класичною формою приготування і подачі жульєна, особливо до святкового столу, є кокотниці. Це маленькі металеві коновки з ручками. Подається таке блюдо гарячим і по 2 штуки на одну людину, так як порція їх всього 100 р. Жульєн сам по собі вже готовий і запікається в кокотницях тільки для отримання хрусткої сирної скоринки. Із вказаного в рецепті кількості продуктів у вас вийде 6 порцій.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 0.6 кг
- Гриби (печериці) – 0.4 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Жирні вершки – 150 мл
- Твердий сир – 100 р.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе заздалегідь відварити протягом 20-30 хвилин, остудити його і виделкою розділити на шматочки. Можна м’ясо порізати маленькими шматочками і обсмажити на сковорідці до готовності, тобто щоб воно тільки змінило свій колір з рожевого на сірий.
- Цибулину почистити і дрібно нашаткувати, адже готуємо ніжне блюдо.
- Обсмажити цибулю до прозорості, не більше.
- Гриби помити, нашаткувати тонкими слайсами і обсмажити разом з цибулею.
- Смажить гриби до повного випаровування рідини з сковорідки (5-7 хвилин). До обсмажених грибів насипати ложку борошна, перемішати і ще посмажити 2-3 хвилини. Вона додасть соусу потрібну густоту.
- Потім налити до грибів вершки і на маленькому вогні, перемішавши вміст, гриби згасити декілька хвилин.
- Потім перекласти в сковороду шматочки відвареної курки, страву посипати сіллю і перцем за смаком і перемішати.
- Розкласти жульєн в кокотниці.
- На крупній тертці потерти сир і рясно посипати їм жульєн. Для посилення хрусткого смаку скоринки можна додати до тертому сиру трохи панірувальних сухарів.
- Запікати страву при температурі 200 градусів або в режимі «Гриль» протягом 15 хвилин. Як тільки сирна скоринка зарум’яниться, можна діставати з духовки і подавати до столу.
Приємного апетиту!