Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Рецепт приготування в кокотницях

Класичною формою приготування і подачі жульєна, особливо до святкового столу, є кокотниці. Це маленькі металеві коновки з ручками. Подається таке блюдо гарячим і по 2 штуки на одну людину, так як порція їх всього 100 р. Жульєн сам по собі вже готовий і запікається в кокотницях тільки для отримання хрусткої сирної скоринки. Із вказаного в рецепті кількості продуктів у вас вийде 6 порцій.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 0.6 кг
  • Гриби (печериці) – 0.4 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Жирні вершки – 150 мл
  • Твердий сир – 100 р.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе заздалегідь відварити протягом 20-30 хвилин, остудити його і виделкою розділити на шматочки. Можна м’ясо порізати маленькими шматочками і обсмажити на сковорідці до готовності, тобто щоб воно тільки змінило свій колір з рожевого на сірий.
  • Цибулину почистити і дрібно нашаткувати, адже готуємо ніжне блюдо.
  • Обсмажити цибулю до прозорості, не більше.
  • Гриби помити, нашаткувати тонкими слайсами і обсмажити разом з цибулею.
  • Смажить гриби до повного випаровування рідини з сковорідки (5-7 хвилин). До обсмажених грибів насипати ложку борошна, перемішати і ще посмажити 2-3 хвилини. Вона додасть соусу потрібну густоту.
  • Потім налити до грибів вершки і на маленькому вогні, перемішавши вміст, гриби згасити декілька хвилин.
  • Потім перекласти в сковороду шматочки відвареної курки, страву посипати сіллю і перцем за смаком і перемішати.
  • Розкласти жульєн в кокотниці.
  • На крупній тертці потерти сир і рясно посипати їм жульєн. Для посилення хрусткого смаку скоринки можна додати до тертому сиру трохи панірувальних сухарів.
  • Запікати страву при температурі 200 градусів або в режимі «Гриль» протягом 15 хвилин. Як тільки сирна скоринка зарум’яниться, можна діставати з духовки і подавати до столу.

Приємного апетиту!