Рецепт жульєна з куркою і грибами, з картоплею
Згідно класиці – картопля в жульєн не додається. Але можна спробувати. Додамо до основної страви терту картоплю. Вийде дуже смачно. Готуємо в горщиках в духовці.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 р.
- Картопля великий – 5 шт.
- Будь-які гриби – 400 р.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир твердих сортів – 200 р.
- Сметана – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Філе курки промийте холодною водою, обсушити паперовим рушником і наріжте його на маленькі кубики.
- Почистіть цибулю і також наріжте її на маленькі кубики.
- Помийте гриби і наріжте їх тонкими пластинками.
- Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте на крупну тертку.
- Розігрійте з рослинним маслом глибоку сковорідку і обсмажте в ній шматочки м’яса.
- До смаженій м’ясу покладіть нарізані цибулю і гриби і посмажте все до одержання рум’яної скоринки.
- Потім покладіть в сковорідку натертий картоплю, перемішайте його з іншими інгредієнтами і тушкуйте кілька хвилин.
- Налийте в сковорідку потрібну кількість сметани. Жульєн посоліть, посипте спеціями за смаком і ще кілька хвилин тушкуйте на невеликому вогні.
- Цю приготовлену начинку розкладіть в горщики для запікання.
- Твердий сир подрібніть на крупній тертці і закрийте їм вміст горщиків.
- Запікайте жульєн в духовці, розігрітій до 200°, протягом 25 хвилин. Смачне частування готово.
Приємного апетиту!