Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Рецепт жульєна з куркою і грибами, з картоплею

Згідно класиці – картопля в жульєн не додається. Але можна спробувати. Додамо до основної страви терту картоплю. Вийде дуже смачно. Готуємо в горщиках в духовці.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 р.
  • Картопля великий – 5 шт.
  • Будь-які гриби – 400 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 200 р.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Філе курки промийте холодною водою, обсушити паперовим рушником і наріжте його на маленькі кубики.
  • Почистіть цибулю і також наріжте її на маленькі кубики.
  • Помийте гриби і наріжте їх тонкими пластинками.
  • Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте на крупну тертку.
  • Розігрійте з рослинним маслом глибоку сковорідку і обсмажте в ній шматочки м’яса.
  • До смаженій м’ясу покладіть нарізані цибулю і гриби і посмажте все до одержання рум’яної скоринки.
  • Потім покладіть в сковорідку натертий картоплю, перемішайте його з іншими інгредієнтами і тушкуйте кілька хвилин.
  • Налийте в сковорідку потрібну кількість сметани. Жульєн посоліть, посипте спеціями за смаком і ще кілька хвилин тушкуйте на невеликому вогні.
  • Цю приготовлену начинку розкладіть в горщики для запікання.
  • Твердий сир подрібніть на крупній тертці і закрийте їм вміст горщиків.
  • Запікайте жульєн в духовці, розігрітій до 200°, протягом 25 хвилин. Смачне частування готово.

Приємного апетиту!