Приготування жульєна в горщиках в духовці
Вашій увазі надається рецепт приготування жульєна в горщиках. Готувати можна з будь-яких грибів: свіжих або морожених, але найбільш смачно – з сухих грибів. Готуємо на сметанному соусі. Ніжне м’ясо з грибами в сметанному соусі буде безсумнівною прикрасою святкового столу.
Інгредієнти:
- Філе курки – 200 р.
- Гриби – 250 р.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 150 р.
- Сметана – 150 р.
- Масло вершкове і рослинне – 2 ст. л.
- Для соусу борошно – 1 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе зваріть до готовності в невеликій кількості підсоленої води і на маленькому вогні, щоб воно було соковитим і м’яким.
- Гриби наріжте на тонку соломку і покладіть на сковорідку з розігрітими вершковим і рослинним маслом.
- Почистіть цибулю, наріжте тонкими полуколечками і додайте до грибів.
- Обсмажуйте всі тільки до прозорості цибулі, а не до золотистого кольору, інакше страва буде гірчити.
- Відварене куряче філе остудіть і розділіть руками на волокна.
- Додайте курку до обсмажених грибів і цибулі, посоліть і по своєму смаку посипте перцем, перемішайте і варіть на невеликому вогні кілька хвилин.
- На окремій сухою і чистою сковорідці приготуйте сметанний соус. Для цього спочатку обсмажте борошно до легкого коричневого кольору і появи приємного аромату. Потім покладіть в борошно вершкове масло і швидко перемішайте. Налийте до них потрібну кількість сметани, перемішайте і на маленькому вогні доведіть до кипіння. Соус посипте сіллю.
- У горщик викладіть м’ясо-грибну основу. Вона має заповнити горщик на ¾ об’єму.
- Залийте все приготованим сметанним соусом.
- Подрібніть на крупній тертці твердий сир і засипте їм вміст горщика.
- Запікайте жульєн в духовці при 180° протягом 25 хвилин. Ніжне м’ясо з печерицями та цибулею під хрусткою сирною скоринкою готово.
- Пригощайте своїх гостей і близьких.
Приємного апетиту!