Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Приготування жульєна в горщиках в духовці

Вашій увазі надається рецепт приготування жульєна в горщиках. Готувати можна з будь-яких грибів: свіжих або морожених, але найбільш смачно – з сухих грибів. Готуємо на сметанному соусі. Ніжне м’ясо з грибами в сметанному соусі буде безсумнівною прикрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 200 р.
  • Гриби – 250 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Сметана – 150 р.
  • Масло вершкове і рослинне – 2 ст. л.
  • Для соусу борошно – 1 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе зваріть до готовності в невеликій кількості підсоленої води і на маленькому вогні, щоб воно було соковитим і м’яким.
  • Гриби наріжте на тонку соломку і покладіть на сковорідку з розігрітими вершковим і рослинним маслом.
  • Почистіть цибулю, наріжте тонкими полуколечками і додайте до грибів.
  • Обсмажуйте всі тільки до прозорості цибулі, а не до золотистого кольору, інакше страва буде гірчити.
  • Відварене куряче філе остудіть і розділіть руками на волокна.
  • Додайте курку до обсмажених грибів і цибулі, посоліть і по своєму смаку посипте перцем, перемішайте і варіть на невеликому вогні кілька хвилин.
  • На окремій сухою і чистою сковорідці приготуйте сметанний соус. Для цього спочатку обсмажте борошно до легкого коричневого кольору і появи приємного аромату. Потім покладіть в борошно вершкове масло і швидко перемішайте. Налийте до них потрібну кількість сметани, перемішайте і на маленькому вогні доведіть до кипіння. Соус посипте сіллю.
  • У горщик викладіть м’ясо-грибну основу. Вона має заповнити горщик на ¾ об’єму.
  • Залийте все приготованим сметанним соусом.
  • Подрібніть на крупній тертці твердий сир і засипте їм вміст горщика.
  • Запікайте жульєн в духовці при 180° протягом 25 хвилин. Ніжне м’ясо з печерицями та цибулею під хрусткою сирною скоринкою готово.
  • Пригощайте своїх гостей і близьких.

Приємного апетиту!