Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Форель, запечена у фользі в духовці – надзвичайно смачне, дуже ніжне і поживне блюдо. Його можна приготувати з філе риби, так і запікаючи її цілком. А смак при цьому залишиться таким же чудовим. Щоб зробити блюдо ще апетитніше поекспериментуємо і додамо в рецепт трохи білого вина, корінь імбиру і сік лимона. Так форель заграє новими ароматами. Даний блюдо для гурманів!

Смачна форель, запечена у фользі цілком

Смачна форель, запечена у фользі цілком – дуже ефектне і неймовірно смачне блюдо Воно відмінно підійде для святкового вечері. М’ясо форелі виходить особливо ніжним і ароматним. Його сміливо можна подавати як окрему страву, але також можна доповнити смачним овочевим гарніром з брокколі, спаржі або стручкової квасолі. Гості будуть в повному захваті!

Порції: 4

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти

  • Форель 1 кг
  • Лимон 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Масло вершкове 5 склянок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля зелена 1 перо
  • Петрушка кілька гілочок
  • Кріп (кілька гілочок

Процес приготування:

  • Спочатку форель будемо чистити, соскребем ножем луску, распорем живіт і видалити зябра. Промиємо рибу і просушити за допомогою паперових рушників.
  • Тепер з двох сторін зробимо 4 поздовжніх надрізу на рибі, також обидві сторони натремо оливковою олією і спеціями (сіль і перець). Щоб рибка просочилася, залишимо її постояти 20 хв.
  • Після цього поливаємо форель зовні, а також промазуємо нутрощі лимонним соком.
  • Шматочком фольги застеляємо деко і змащуємо її оливковою олією. А зверху кладемо рибку.
  • Ставимо її в духову піч, розігріту до 220 градусів. Кілограмову рибу потрібно запікати 20 хв. Якщо ваша форель трохи більше слідкуйте за її готовністю: додайте 5-10 хв. до запіканню.
  • Підготуємо продукти для красивої подачі нашого страви. Нарізаємо на дольки частину лимона. Також нарізаємо і помідори. Зелень (кріп і петрушку) промиваємо і дрібно шаткуємо, а зелений лук поріжемо невеликими пір’їнками трохи навскоси.
  • Виймаємо готову рибку і перекладаємо його разом з фольгою на дошку для подачі (якщо ви не хочете, щоб форель розвалилася, краще перекласти її разом з фольгою). Прикрашаємо зеленню і викладаємо скибочки помідорів і лимона.

Приємного апетиту!