Форель, запечена у фользі в духовці – надзвичайно смачне, дуже ніжне і поживне блюдо. Його можна приготувати з філе риби, так і запікаючи її цілком. А смак при цьому залишиться таким же чудовим. Щоб зробити блюдо ще апетитніше поекспериментуємо і додамо в рецепт трохи білого вина, корінь імбиру і сік лимона. Так форель заграє новими ароматами. Даний блюдо для гурманів!
Смачна форель, запечена у фользі цілком
Смачна форель, запечена у фользі цілком – дуже ефектне і неймовірно смачне блюдо Воно відмінно підійде для святкового вечері. М’ясо форелі виходить особливо ніжним і ароматним. Його сміливо можна подавати як окрему страву, але також можна доповнити смачним овочевим гарніром з брокколі, спаржі або стручкової квасолі. Гості будуть в повному захваті!
Порції: 4
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти
- Форель 1 кг
- Лимон 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Масло вершкове 5 склянок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля зелена 1 перо
- Петрушка кілька гілочок
- Кріп (кілька гілочок
Процес приготування:
- Спочатку форель будемо чистити, соскребем ножем луску, распорем живіт і видалити зябра. Промиємо рибу і просушити за допомогою паперових рушників.
- Тепер з двох сторін зробимо 4 поздовжніх надрізу на рибі, також обидві сторони натремо оливковою олією і спеціями (сіль і перець). Щоб рибка просочилася, залишимо її постояти 20 хв.
- Після цього поливаємо форель зовні, а також промазуємо нутрощі лимонним соком.
- Шматочком фольги застеляємо деко і змащуємо її оливковою олією. А зверху кладемо рибку.
- Ставимо її в духову піч, розігріту до 220 градусів. Кілограмову рибу потрібно запікати 20 хв. Якщо ваша форель трохи більше слідкуйте за її готовністю: додайте 5-10 хв. до запіканню.
- Підготуємо продукти для красивої подачі нашого страви. Нарізаємо на дольки частину лимона. Також нарізаємо і помідори. Зелень (кріп і петрушку) промиваємо і дрібно шаткуємо, а зелений лук поріжемо невеликими пір’їнками трохи навскоси.
- Виймаємо готову рибку і перекладаємо його разом з фольгою на дошку для подачі (якщо ви не хочете, щоб форель розвалилася, краще перекласти її разом з фольгою). Прикрашаємо зеленню і викладаємо скибочки помідорів і лимона.
Приємного апетиту!