Жульєн з куркою і грибами в духовці – 10 рецептів з фото покроково: класичний з вершками, картоплею, сметаною, сиром, на деку, в горщиках

Простий рецепт з майонезом

У даному рецепті вам пропонується приготувати жульєн з курки та грибів не на основі класичного соусу «Бешамель», а на майонезі. У вас вийде чудове соковите і ароматне блюдо, яке порадує і очей, і шлунок. Готується воно з будь-якого курячого м’яса і навіть з смаженої курки.

Інгредієнти:

  • Курка (варена або смажена) – ½ частину тушки.
  • Свіжі гриби – 350 р.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 р.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Олія для обсмажування.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Акуратно відокремте м’ясо від усіх кісточок у попередньо відвареної або смаженої курки (беремо ½ частину курки). М’ясо поріжте довільними шматочками або руками розділити на волокна.
  • Почистіть цибулю і наріжте його на середні кубики.
  • Помийте гриби і нарізати їх тонкими слайсами.
  • Натріть на крупній тертці необхідний шматочок твердого сиру.
  • Всі подрібнені продукти розкладіть по окремим мисочкам, так буде зручніше і швидше готувати.
  • У сковорідці з розігрітим рослинним маслом першим обсмажте до м’якості нашатковану цибулю.
  • Потім покладіть в сковороду нарізані гриби і протягом 15 хвилин смажте їх на невеликому вогні до повного випаровування грибного соку. Періодично перемішуйте гриби з цибулею з допомогою дерев’яної ложки або лопатки.
  • В обсмажені гриби покладіть нарізане куряче м’ясо, додайте майонез, посипте все потрібною кількістю борошна і добре перемішайте. Сіль і перець додайте з урахуванням того, що готувалася курка з приправами.
  • Сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте все протягом 5 хвилин.
  • Приготовану ароматну начинку розкладіть в будь формочки для запікання: кокотниці, горщики або форми для кексу.
  • Засипте жульєн натертим сиром.
  • Запікайте блюдо в духовці при 180°С протягом 15 хвилин.
  • Такий жульєн з майонезом подається гарячим як збудлива апетит закуска перед основною стравою.

Приємного апетиту!