Простий рецепт з майонезом
У даному рецепті вам пропонується приготувати жульєн з курки та грибів не на основі класичного соусу «Бешамель», а на майонезі. У вас вийде чудове соковите і ароматне блюдо, яке порадує і очей, і шлунок. Готується воно з будь-якого курячого м’яса і навіть з смаженої курки.
Інгредієнти:
- Курка (варена або смажена) – ½ частину тушки.
- Свіжі гриби – 350 р.
- Цибуля – 2 шт.
- Твердий сир – 150 р.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Олія для обсмажування.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Акуратно відокремте м’ясо від усіх кісточок у попередньо відвареної або смаженої курки (беремо ½ частину курки). М’ясо поріжте довільними шматочками або руками розділити на волокна.
- Почистіть цибулю і наріжте його на середні кубики.
- Помийте гриби і нарізати їх тонкими слайсами.
- Натріть на крупній тертці необхідний шматочок твердого сиру.
- Всі подрібнені продукти розкладіть по окремим мисочкам, так буде зручніше і швидше готувати.
- У сковорідці з розігрітим рослинним маслом першим обсмажте до м’якості нашатковану цибулю.
- Потім покладіть в сковороду нарізані гриби і протягом 15 хвилин смажте їх на невеликому вогні до повного випаровування грибного соку. Періодично перемішуйте гриби з цибулею з допомогою дерев’яної ложки або лопатки.
- В обсмажені гриби покладіть нарізане куряче м’ясо, додайте майонез, посипте все потрібною кількістю борошна і добре перемішайте. Сіль і перець додайте з урахуванням того, що готувалася курка з приправами.
- Сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте все протягом 5 хвилин.
- Приготовану ароматну начинку розкладіть в будь формочки для запікання: кокотниці, горщики або форми для кексу.
- Засипте жульєн натертим сиром.
- Запікайте блюдо в духовці при 180°С протягом 15 хвилин.
- Такий жульєн з майонезом подається гарячим як збудлива апетит закуска перед основною стравою.
Приємного апетиту!