Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Є прекрасне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, – ліниві голубці з фаршем, або з капустою, або з рисом. До того ж рецепт лінивих голубців, в якому капуста подрібнюється, чудово підходить дітям, так як вони не люблять капустяне листя. Ще один плюс – загорнути начинку в капустяний лист не треба, що полегшує працю господині.

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці

Вашій увазі надається класичний варіант приготування цієї страви в духовці. Такі голубці не потребують попередньому обсмажуванні в маслі, що важливо для любителів здорової їжі. Хоча зовнішній вигляд страви простий, але своїм смаком такі голубці порадують ваших близьких і гостей. Готуємо голубці в помідоровому соусі.

Час готування – 1.5 ч.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Капуста білокачанна ¼ середнього качана
  • Рис білий ½ склянки
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Помідор 3 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Часник, сіль, цукор і перець за смаком

Процес приготування:

  • Капусту нашаткувати маленькими шматочками або подрібнити на м’ясорубці (для тих, хто не дуже її любить).
  • Помістити її в ємність і на 20 хвилин залити киплячою водою, щоб вона стала більш м’якою.
  • Промитий грубозернистий непропаренный рис поварити в окремій каструльці протягом 2 хвилин, потім залишити на 15 хвилин, щоб він ввібрав в себе рідину. Потім злити воду, що залишилася.
  • Для приготування соусу для запікання голубців цибулини почистити і моркву, нарізати цибулю маленькими кубиками, а моркву натерти на середню терку.
  • На розігрітому рослинному маслі обсмажити підготовлені моркву і цибулю. Відкласти на тарілочку 1/3 смажених овочів (їх потім покладемо на деко). Покласти в сковорідку борошно і томатну пасту, добре перемішати і трохи згасити до отримання густого соусу.
  • Перекрутити на м’ясорубці свіжі помідори і отриману масу перелити в сковорідку. Соус посипати сіллю і цукром за смаком.
  • Потім налити до овочів 3 склянки води, додати подрібнений часникодавку часник і недовго, не до повної готовності, загасити 3-4 хвилини.
  • М’ясний фарш покласти в глибоку миску, додати до нього віджату ошпарену капусту, сіль, перець, яйце і добре перемішати.
  • Потім додати відварений рис і ще раз перемішати, щоб він вийшов м’яким і добре ліпився.
  • Деко або будь-яку форму для запікання змастити олією і розкласти на ній рівним шаром обсмажені моркву і цибулю.
  • Мокрими руками сформувати з приготованого фаршу голубці і розкласти на деку в один шар.
  • Деко помістити на 20 хвилин у розігріту до 200° духовку, щоб голубці вкрилися зверху скоринкою. Потім деко дістати з духовки і рівномірно залити голубці приготованим помідорним соусом.
  • Накрити деко шматочком фольги і продовжити запікання голубців при температурі 180 градусів протягом ще 40-50 хвилин.
  • Ви приготували дуже смачні і ароматні ліниві голубці. Можна подавати до столу з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!