Є прекрасне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, – ліниві голубці з фаршем, або з капустою, або з рисом. До того ж рецепт лінивих голубців, в якому капуста подрібнюється, чудово підходить дітям, так як вони не люблять капустяне листя. Ще один плюс – загорнути начинку в капустяний лист не треба, що полегшує працю господині.
Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці
Вашій увазі надається класичний варіант приготування цієї страви в духовці. Такі голубці не потребують попередньому обсмажуванні в маслі, що важливо для любителів здорової їжі. Хоча зовнішній вигляд страви простий, але своїм смаком такі голубці порадують ваших близьких і гостей. Готуємо голубці в помідоровому соусі.
Час готування – 1.5 ч.
Порції – 6 шт.
Інгредієнти
- Фарш м’ясний ½ кг
- Капуста білокачанна ¼ середнього качана
- Рис білий ½ склянки
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 1 ст. л.
- Помідор 3 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Часник, сіль, цукор і перець за смаком
Процес приготування:
- Капусту нашаткувати маленькими шматочками або подрібнити на м’ясорубці (для тих, хто не дуже її любить).
- Помістити її в ємність і на 20 хвилин залити киплячою водою, щоб вона стала більш м’якою.
- Промитий грубозернистий непропаренный рис поварити в окремій каструльці протягом 2 хвилин, потім залишити на 15 хвилин, щоб він ввібрав в себе рідину. Потім злити воду, що залишилася.
- Для приготування соусу для запікання голубців цибулини почистити і моркву, нарізати цибулю маленькими кубиками, а моркву натерти на середню терку.
- На розігрітому рослинному маслі обсмажити підготовлені моркву і цибулю. Відкласти на тарілочку 1/3 смажених овочів (їх потім покладемо на деко). Покласти в сковорідку борошно і томатну пасту, добре перемішати і трохи згасити до отримання густого соусу.
- Перекрутити на м’ясорубці свіжі помідори і отриману масу перелити в сковорідку. Соус посипати сіллю і цукром за смаком.
- Потім налити до овочів 3 склянки води, додати подрібнений часникодавку часник і недовго, не до повної готовності, загасити 3-4 хвилини.
- М’ясний фарш покласти в глибоку миску, додати до нього віджату ошпарену капусту, сіль, перець, яйце і добре перемішати.
- Потім додати відварений рис і ще раз перемішати, щоб він вийшов м’яким і добре ліпився.
- Деко або будь-яку форму для запікання змастити олією і розкласти на ній рівним шаром обсмажені моркву і цибулю.
- Мокрими руками сформувати з приготованого фаршу голубці і розкласти на деку в один шар.
- Деко помістити на 20 хвилин у розігріту до 200° духовку, щоб голубці вкрилися зверху скоринкою. Потім деко дістати з духовки і рівномірно залити голубці приготованим помідорним соусом.
- Накрити деко шматочком фольги і продовжити запікання голубців при температурі 180 градусів протягом ще 40-50 хвилин.
- Ви приготували дуже смачні і ароматні ліниві голубці. Можна подавати до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!