Соковиті шматочки птиці, обсмажені зі спеціями і томатами, складаються в єдине грузинське блюдо – чахохбілі з курки по-грузинськи. Спочатку це блюдо готували з фазана, зараз фазана подають у ресторанах, а в домашніх умовах використовують куряче м’ясо. Щоб приготувати цю страву правильно, важливо дотримуватися умови та технологію приготування. У покрокових рецептах ми поділимося найсмачнішими варіантами.
Класичний рецепт чахохбілі з курки в казані
Для приготування чахохбілі важливо використовувати посуд із товстим дном. Відмінний варіант для отримання ароматної і ніжного м’яса — приготувати це грузинське блюдо в казані.
Час приготування: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти
- Курка 1.5 кг (тушка)
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 2 кг
- Масло вершкове 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Яйце куряче 4 шт.
- Зелень за смаком
- Часник 7 зубчиків
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Готувати страву можна з будь-яких частин птиці, ми приготуємо з тушки. Промийте м’ясо, обсушіть паперовим рушником, обріжте жир і порізати рівними шматками по суглобам.
- Очистіть цибулю від лушпиння, з перцю дістаньте насіння і плодоніжку і промийте під водою.
- Наріжте цибулю і солодкий перець соломкою.
- Розтопіть масло в казані.
- Обсмажте на середньому вогні шматки курки до золотистого кольору, додайте шматочки овочів, зменшіть вогонь, змішайте і посмажте 7 хвилин. Періодами перемішуйте.
- Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і перетріть на тертці. Додайте їх до м’яса.
- Тушкуйте 20 хвилин на невеликому вогні, прикривши кришкою, щоб зберегти ароматні речовини страви.
- Посоліть і поперчіть, додайте дрібно нарубану зелень і часник. Доведіть блюдо до кипіння. Окремо збийте яйця. Візьміть трохи соусу ложкою в окрему миску, остудіть і додайте яєчну суміш. Додайте до м’яса і розмішуйте до загустіння всієї маси.
- Залиште м’ясо під кришкою на 5 хвилин, для насичення страви всіма ароматами і з’єднання смаків. Розкладіть по тарілках і подавайте.
Приємного апетиту!