Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Думаєте, що приготувати з печінки? Звичайно ж, печінковий торт – один з найбільш оригінальних і дуже вдалих варіантів. Крім печінки, яка є корисним, смачним і недорогим продуктом, рецепт універсальний: може виступати в якості закуски або основної страви для святкового столу і сімейної трапези.

Покроковий рецепт торта з курячої печінки

У даному рецепті вам пропонується приготувати з курячої печінки чудове блюдо – торт. Печінку як продукт зі специфічним смаком подобається не всім, особливо дітям. Але смак ніжного, що тане в роті печінкового торта – це зовсім інша справа. У вас вийде блюдо не тільки для сімейної вечері, але і для святкового столу. Готувати такий торт краще з охолодженої курячої печінки, а не замороженою.

Час приготування – 2 ч.

Порції – 8-9.

Інгредієнти

  • Куряча печінка 600 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Часник 4 зубчики
  • Майонез столовий молочний 300 гр.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Курячу печінку промити проточною водою, одночасно видаляючи залишилися жовчні протоки. Потім покладіть її в друшляк або на паперовий рушник, щоб видалити зайву рідину.
  • Підготовлену печінку помістіть в чашу блендера. Додайте дрібно нашатковану цибулю і яйця і подрібніть до однорідного стану.
  • Потім отриману масу посипте сіллю і спеціями за смаком, додайте потрібну кількість борошна і за 30 секунд перемішайте до стану «без грудочок. Тісто вилийте в окремий посуд і залиште на 10-15 хвилин, щоб борошно дала клейковину.
  • Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Випікайте з приготовленого тіста тонкі млинчики за загальноприйнятими правилами. Тільки перевертайте млинці акуратно і широкою лопаткою, щоб не порвалися.
  • Поки смажаться млинці, почистіть цибулини і моркву. Цибулю наріжте на маленькі кубики, а моркву подрібнити на крупній тертці. Овочі посмажте до повної готовності на іншій сковорідці.
  • Потім, після випічки печінкових млинчиків, приготуйте соус для торта. В окремій ємності змішати майонез з подрібненим на часничниці часником і обсмаженими морквою і цибулею, тільки масло з овочів відіжміть.
  • Сформуйте печінковий торт на великому красивому блюді, змащуючи кожен млинець приготовленої начинкою. Торт зверху і з боків змастіть майонезом і посипте подрібненою зеленню. Залиште приготований торт для просочення на 1-2 години, а краще на 10-12 годин, тоді він буде ще більш смачним.

Приємного апетиту!