Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Простий рецепт приготування желе з червоної смородини з пектином
У даному рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе з найпопулярнішим загусником – пектин. У поєднанні з кислотою смородини він дає ефект швидкого застигання. Також він збільшує обсяг желе на 20 % за рахунок всмоктування води, а ще таке желе не потребує багато цукру.
Інгредієнти:
Смородина червона – 1 кг.
Цукор – 1.5 ст.
Вода – 1 ст.
Пектин – 10 р.
Процес приготування:
Потрібну кількість пектину (при більшому його кількості ви отримаєте мармелад) насипати в чашку, заливаємо водою і залишаємо для набухання.
Ягоди червоної смородини перебираємо, видаляючи гілочки і сміття, а потім промиваємо проточною водою.
Промиті ягоди перекладаємо в посуд для варіння варення, насипаємо розраховане кількість цукру і нагріваємо на середньому вогні.
Потім смородину з цукром перетираємо на дрібному ситі і отримане пюре переливаємо в ту ж посуд.
Набряклий пектин переливаємо до ягодному пюре, добре розмішуємо і варимо на маленькому вогні не більше 5 хвилин від початку закипання.
Гаряче желе переливаємо в стерильні баночки, закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі для охолодження і застигання десерту. Потім переносимо на зберігання в прохолодне місце.