Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування желе з червоної смородини з пектином

У даному рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе з найпопулярнішим загусником – пектин. У поєднанні з кислотою смородини він дає ефект швидкого застигання. Також він збільшує обсяг желе на 20 % за рахунок всмоктування води, а ще таке желе не потребує багато цукру.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1 кг.
  • Цукор – 1.5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Пектин – 10 р.

Процес приготування:

  • Потрібну кількість пектину (при більшому його кількості ви отримаєте мармелад) насипати в чашку, заливаємо водою і залишаємо для набухання.
  • Ягоди червоної смородини перебираємо, видаляючи гілочки і сміття, а потім промиваємо проточною водою.
  • Промиті ягоди перекладаємо в посуд для варіння варення, насипаємо розраховане кількість цукру і нагріваємо на середньому вогні.
  • Потім смородину з цукром перетираємо на дрібному ситі і отримане пюре переливаємо в ту ж посуд.
  • Набряклий пектин переливаємо до ягодному пюре, добре розмішуємо і варимо на маленькому вогні не більше 5 хвилин від початку закипання.
  • Гаряче желе переливаємо в стерильні баночки, закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі для охолодження і застигання десерту. Потім переносимо на зберігання в прохолодне місце.
  • Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!