Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Желе-п’ятихвилинка на зиму з червоної смородини
У даному рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе «п’ятихвилинка» способом перетирання зварених ягід разом з шкіркою. Шкірка містить пектин у великій кількості, тому желе вийде досить густим.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1.5 кг.
Цукор – 1.5 кг
Процес приготування:
Ягоди смородини ретельно перебираємо, видаляючи всі гілочки і дрібне сміття.
Потім промиваємо їх холодною водою і пересипаємо в каструлю для варіння варення.
Насипаємо до ягід потрібну кількість цукру і дерев’яною ложкою або лопаткою всю масу перемішуємо, щоб ягоди максимально дали свій сік. Заважаємо до тих пір, поки весь цукор не стане мокрим від ягідного соку.
Потім поміщаємо каструлю з ягодами на маленький вогонь на 3-5 хвилин, не доводячи до кипіння, так як при температурі кипіння пектин майже весь руйнується. В цей час ягідну масу постійно перемішуємо.
Гарячі ягоди перетираємо відразу на сито або подрібнюємо в чаші блендера, а потім перетираємо. Макуха залишаємо для морсу.
Ягідне пюре переливаємо в ту ж каструлю і доводимо до кипіння. Як тільки маса почне вирувати, вимикаємо вогонь. Желе не переваріть, інакше воно втратить свій яскравий красивий колір і потемніє.
Розливаємо гаряче желе в заздалегідь простерилізовані банки і закатуємо кришками. Баночки охолоджуємо, а потім поміщаємо в холодильник, щоб воно набуло густу консистенцію і добре тримало форму.