Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – це чудове ласощі, що володіє цілющими властивостями. Наші прості рецепти з фото покроково, допоможуть вам приготувати цей десерт максимально швидко і легко.

Царський варення з агрусу з лимоном на зиму

Найпростіший спосіб зберегти всю користь ягід агрусу – це приготувати з них гарне, прозоре, царський варення. Завдяки входить до складу лимон, варення багате ефірними маслами і вітаміном С, який надає благотворний вплив на імунну систему людини.

Час приготування: 24 години

Кількість порцій: 6

Інгредієнти

  • Агрус 3 кг (стиглих)
  • Цукор-пісок 3.5 кг
  • Лимон 1 або 2 шт. (залежно від розміру)

Процес приготування:

  • Спочатку визначитеся з сортом аґрусу. Можна використовувати як зелені, так і червоні сорти. Ягоди можуть бути стиглими, так і недозрілі. Це дещо вплине на зміну смакових якостей варення, але обидва варіанти будуть по-своєму смачними. Отже, ретельно переберіть ягоди, а потім промийте їх у великій кількості води. Після водних процедур потрібно ягідки переробити. Для цього скористайтесь ножицями і зріжте всі хвостики і плодоніжки. Так, це досить нудний і повільний процес, тому було б непогано, якби вам хтось допоміг.
  • Лимон добре промийте (можна навіть з милом, тому що шкірку ми теж будемо використовувати) і розріжте на 4 частини. Уважно огляньте кожну частину на наявність кісточок і якщо вони там є, видалити їх все.
  • Тепер пропустіть через м’ясорубку підготовлений агрус і розрізаний лимон. В результаті у вас вийде дуже ароматна фруктово-ягідна маса. Фруктове пюре перекладіть в каструлю, і щедро засипте її вміст цукром. Кількість цукру можна регулювати на ваш розсуд, тільки пам’ятайте, що його не повинно бути менше, ніж 1:1 (краще – 1:1,5). Каструлю поставте на середній вогонь і при постійному помішуванні, доведіть варення до кипіння. Коли варення закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте вмісту каструлі покипіти хвилин 10-15. Вимкніть плиту і залиште варення остигати протягом 1-1,5 годин. Потім повторіть всі маніпуляції: довести до кипіння, проварити 15 хвилин, вимкнути плиту.
  • У той час, поки вариться варення, потрібно підготувати тару. Для цього банки промиваються в гарячій воді (краще за все з додаванням соди), а потім стерилізують або на пару або в духовці або в мікрохвильовій печі.
  • Кипляче варення розлийте по сухим простерилизованным банкам і відразу ж укупорьте їх кришками. Переверніть банки кришками вниз і остудіть, укривши теплою ковдрою. Зберігати Царський варення найкраще в прохолодному, темному місці.

Приємного вам апетиту!