Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків можна приготувати без стерилізації і сміливо залишати його зберігатися на зиму. Овочі для салатів попередньо тушкують разом з приправами і консервуючими речовинами, а після розкладаються в стерилізовані банки. Огірки можна поєднувати з різними овочами та надавати їм смакові відтінки додаванням приправ. За деякими рецептами закріпилися постійні назви: «Ніжинський», «Донський», «Зимовий король» та ін

Салат з огірків без стерилізації «пальчики оближеш» на зиму

Це рецепт моно-салату з огірків. Він готується з додаванням часнику, меленого перцю і петрушки. Огірки підійдуть будь-які, навіть переросли.

Інгредієнти

  • Огірок 2 кг
  • Петрушка 1 пучок
  • Часник 1 голівка
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Сіль 2 ст. л.
  • ½ Склянки оцет
  • Олія рослинна 50 мл
  • Перець чорний мелений 1 ст. л.

Процес приготування:

  • З вимитих, очищених від колючок огірків зрізати кінчики. Нарізати їх довгастими шматочками. Можна розділити навпіл, а потім на смужки шириною приблизно 1,5 див. Якщо шкіра груба, з ушкодженнями, її можна зрізати повністю або частково.
  • Викласти овочі в глибоку миску і всипати до них сухі добавки: сіль, цукор, мелений перець. Перемішати огірки, а потім влити рідкі компоненти: оцет і рослинне масло, знову все розмішати.
  • Петрушку дрібно порубати і змішати з огірками. Слідом за нею відправити в миску видавлений часник.
  • Заправлені огірки залишити для маринування на 4-5 годин. В цілому, вже на цьому етапі виходить придатний для вживання салат, але для заготівлі на зиму йому потрібна термічна обробка.
  • Промариновані овочі помістити в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання на середньої потужності варити заготівлю близько 10 хвилин. Обов’язкова умова – постійне помішування огірків.
  • Обробити банки способом стерилізації і викласти в них гарячий огірковий салат. Прокип’яченими закрити металевими кришками заготовку. На герметично закриті і перевернуті догори дном банки покласти покривало, в такому вигляді дати охолонути до кімнатної температури. Після відправити на зберігання.

Приємного апетиту!