Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Желе з соку червоної смородини через соковижималку
Цей рецепт є тим господаркам, у яких є соковижималка, істотно полегшує видалення шкірки смородини. Готується такий десерт з желирующими добавками: желатином, желфиксом або агар-агаром, що дозволяє зменшити кількість цукру.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1.3 кг
Цукор – 0.5 кг.
Желфикс – 1 пакетик.
Процес приготування:
Ягоди смородини відокремте від гілочок.
Помістіть їх в друшляк, промийте проточною водою і обсушіть на паперовому рушнику.
Підготовлені ягоди пропустіть через соковижималку для отримання соку. Обов’язково виміряйте кількість отриманого соку. Із вказаного в рецепті кількості смородини виходить в середньому 1 літр соку.
Смородиновий сік перелийте в каструлю для варіння варення.
Каструлю поставте на середній вогонь.
Потрібну кількість желфикса змішайте з декількома ложками цукру і пересипте все в гарячий сік.
Все перемішайте і доведіть до стану кипіння, а потім всипте інший цукор. Поваріть желе протягом 3 хвилин, не більше, щоб воно не втратило свій гарний рубіновий колір.
Зварений гарячий сироп перелийте в стерильні баночки і закупорьте кришками.
Баночки залиште при домашньої температурі на три доби. Тільки через це час желе придбає свою густу консистенцію.