Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Желе з соку червоної смородини через соковижималку

Цей рецепт є тим господаркам, у яких є соковижималка, істотно полегшує видалення шкірки смородини. Готується такий десерт з желирующими добавками: желатином, желфиксом або агар-агаром, що дозволяє зменшити кількість цукру.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1.3 кг
  • Цукор – 0.5 кг.
  • Желфикс – 1 пакетик.

Процес приготування:

  • Ягоди смородини відокремте від гілочок.
  • Помістіть їх в друшляк, промийте проточною водою і обсушіть на паперовому рушнику.
  • Підготовлені ягоди пропустіть через соковижималку для отримання соку. Обов’язково виміряйте кількість отриманого соку. Із вказаного в рецепті кількості смородини виходить в середньому 1 літр соку.
  • Смородиновий сік перелийте в каструлю для варіння варення.
  • Каструлю поставте на середній вогонь.
  • Потрібну кількість желфикса змішайте з декількома ложками цукру і пересипте все в гарячий сік.
  • Все перемішайте і доведіть до стану кипіння, а потім всипте інший цукор. Поваріть желе протягом 3 хвилин, не більше, щоб воно не втратило свій гарний рубіновий колір.
  • Зварений гарячий сироп перелийте в стерильні баночки і закупорьте кришками.
  • Баночки залиште при домашньої температурі на три доби. Тільки через це час желе придбає свою густу консистенцію.
  • Приємного чаювання!