Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Смачний і простий рецепт желе з червоної смородини з желатином

Це рецепт приготування смачного смородинового желе з додаванням желатину, який зробить ваш десерт дуже густим і прекрасно тримає будь-яку форму. Для зменшення трудомісткості отримання соку з ягід пропонуємо подрібнити смородину разом з цукром у блендері. Готуємо без варіння. Таке смачне желе можна приготувати і взимку замороженої червоної смородини.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 2.8 кг
  • Цукор – 2.8 кг
  • Харчовий желатин – 1.5 ст. л.
  • Вода – 2/3 ст.

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини переберіть, видаляючи гілочки і дрібне сміття.
  • Потім добре промийте під проточною водою і будь-яким способом видалити зайву вологу.
  • Підготовлені ягоди порційно разом з цукром подрібніть в чаші блендера або кухонного комбайна на найбільшій швидкості.
  • Отримане ягідне пюре з цукром перелийте в каструлю для варіння варення і залиште при звичайній домашньої температурі на одну годину.
  • За цей час підготуйте желатин: залийте його водою на півгодини і потім розчиніть на водяній бані або маленькому вогні.
  • Отриманий розчин желатину влийте в ягідне пюре, наливаючи його тоненьким струменем в масу, безперервно помішуючи дерев’яною ложкою. Пюре перемішувати до тих пір, поки не розчиниться весь цукор.
  • Приготоване смородинове пюре розлийте в сухі стерильні баночки, посипте зверху невеликою кількістю цукру і закупорьте кипячеными кришками.
  • Баночки помістіть в холодильник. Через 8 годин смородинове желе придбає свою густу консистенцію.
  • Зберігайте желе в прохолодному місці.
  • Вдалих заготовок!