Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Смачний і простий рецепт желе з червоної смородини з желатином
Це рецепт приготування смачного смородинового желе з додаванням желатину, який зробить ваш десерт дуже густим і прекрасно тримає будь-яку форму. Для зменшення трудомісткості отримання соку з ягід пропонуємо подрібнити смородину разом з цукром у блендері. Готуємо без варіння. Таке смачне желе можна приготувати і взимку замороженої червоної смородини.
Інгредієнти:
Червона смородина – 2.8 кг
Цукор – 2.8 кг
Харчовий желатин – 1.5 ст. л.
Вода – 2/3 ст.
Процес приготування:
Ягоди червоної смородини переберіть, видаляючи гілочки і дрібне сміття.
Потім добре промийте під проточною водою і будь-яким способом видалити зайву вологу.
Підготовлені ягоди порційно разом з цукром подрібніть в чаші блендера або кухонного комбайна на найбільшій швидкості.
Отримане ягідне пюре з цукром перелийте в каструлю для варіння варення і залиште при звичайній домашньої температурі на одну годину.
За цей час підготуйте желатин: залийте його водою на півгодини і потім розчиніть на водяній бані або маленькому вогні.
Отриманий розчин желатину влийте в ягідне пюре, наливаючи його тоненьким струменем в масу, безперервно помішуючи дерев’яною ложкою. Пюре перемішувати до тих пір, поки не розчиниться весь цукор.
Приготоване смородинове пюре розлийте в сухі стерильні баночки, посипте зверху невеликою кількістю цукру і закупорьте кипячеными кришками.
Баночки помістіть в холодильник. Через 8 годин смородинове желе придбає свою густу консистенцію.