П’ятихвилинка з червоної смородини на зиму – це неймовірно смачне ласощі. Червона смородина – ягода надзвичайно корисна, вона багата вітаміном С, кальцієм і служить природним антиоксидантом. Варення і желе з неї виходить густим і яскравим. А приготувати його не складе труднощів навіть недосвідченим господиням!
Желе-п’ятихвилинка з червоної смородини на зиму
Желе-п’ятихвилинка з червоної смородини – це справжній вітамінний джерело. Червону смородину дуже люблять в народній медицині. Вона має протизапальну і загальнозміцнюючу властивістю. Одна ложечка такого желе допоможе залишатися здоровими всю зиму. А ще це надзвичайно смачно!
Порції: 2
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти
- Цукор-пісок 1 кг
- Смородина червона 1 кг
- Вода 1 ст. л.
Процес приготування:
- Червону смородину, перш за все, потрібно перебрати, а потім злегка придавити і пересипати в каструлю для варіння варення. Залити ягоди водою.
- Ставимо каструлю на сильний вогонь і чекаємо, коли ягідна суміш почне закипати. Тепер залишаємо ягоди ще на 5 хв., не зменшуючи вогонь.
- Варені ягоди потрібно розтерти в пюре через сито, щоб видалити всі дрібні кісточки. В отриману масу засипаємо цукровий пісок, знову відправляємо на плиту і варимо протягом 5 хв.
- Готове желе потрібно перелити в банки, добре закатати і тримати під рушником до повного охолодження желе. Остигаючи желе почне густіти.
Готово! Приємного апетиту!