Желе з агрусу – простий і неймовірно смачний рецепт, який дуже легко приготувати. Ця ягода містить безліч корисних вітамінів різних груп, а також мінерали. А ще агрус добре росте в наших широтах, а значить можна заготовити побільше такого варення і насолоджуватися ним цілий рік!
Густе желе з агрусу п’ятихвилинка на зиму
Порції: 2
Час приготування: 15 хв.
Інгредієнти
- Агрус 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Очищаємо агрус від хвостиків, промиваємо, і з допомогою блендера перетираємо ягоди в однорідну масу.
- Тепер беремо ситечко і викладаємо в неї нашу суміш, проціджуємо її в миску. Якщо ж маса виявиться недостатньо текучого, то продавлюємо її ложкою.
- У ситечку у нас залишиться шкірка агрусу, яку теж треба добре витиснути, щоб у нашому варення виявився пектин, який зробить його желеподібним.
- Додаємо в отриману кашку цукор і ставимо на вогонь. Чекаємо поки варення закипить і проварюємо ще 5 хвилин. Пінку, яка утворюється на варення знімаємо. І розливаємо його по банках.
- Час закочувати. Тут ми можемо піти двома способами. Щоб отримати більш густе варення, потрібно дати йому охолонути і тільки потім закатати кришечки. Якщо вам подобається більш плинне варення, то закочуйте відразу, як тільки знімете з плити.
Приємного апетиту!