П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково

Чорна смородина – ягода з безліччю переваг. Вона не вибаглива для вирощування, і доступна для придбання. Є безліч варіантів заготовки на зиму, але одним з найвдаліших вважається приготування желеподібного варення-п’ятихвилинки. Готується він швидко, і всі вітаміни і корисні речовини зберігаються в ягодах. Вибирайте рецепти нижче і пригощайтесь на здоров’я.

Желеподібне варення-п’ятихвилинка з чорної смородини без води

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – на 1,5 л.

Дуже простий спосіб заготовити смачне і корисне варення на зиму з чорної смородини – зварити з нього п’ятихвилинку без води. Із зазначеною кількістю цукру желе вийде кисло-солодким. Спробуйте приготувати – не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Смородина чорна 2 кг
  • Цукор-пісок 600 гр.

Процес приготування:

  • Підготуємо для початку ягоди. Смородину перебираємо, відокремлюємо ягідки від гілочок, промиваємо. Даємо рідини стекти, відкинувши плоди на друшляк.
  • За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо чорну смородину.
  • Тепер потрібно видавити сік. Для цього можна взяти сито або чисту марлю. Отриманий макуха зі шкурками і кісточками нам не знадобиться.
  • Якщо будете проціджують через марлю, то наприкінці одягніть рукавички і відіжміть ще сік.
  • Після цього виливаємо сік в каструлю і ставимо на слабкий вогонь. Висипаємо туди цукор і варимо близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати, щоб цукор повністю розчинився.
  • У гарячому вигляді розливаємо желе по стерильним баночках і закриваємо кришками. Зберігати його можна тільки в холодильнику. Як тільки варення охолоне, воно стане густим.

Приємного апетиту!