Чорна смородина – ягода з безліччю переваг. Вона не вибаглива для вирощування, і доступна для придбання. Є безліч варіантів заготовки на зиму, але одним з найвдаліших вважається приготування желеподібного варення-п’ятихвилинки. Готується він швидко, і всі вітаміни і корисні речовини зберігаються в ягодах. Вибирайте рецепти нижче і пригощайтесь на здоров’я.
Желеподібне варення-п’ятихвилинка з чорної смородини без води
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій – на 1,5 л.
Дуже простий спосіб заготовити смачне і корисне варення на зиму з чорної смородини – зварити з нього п’ятихвилинку без води. Із зазначеною кількістю цукру желе вийде кисло-солодким. Спробуйте приготувати – не пошкодуєте.
Інгредієнти
- Смородина чорна 2 кг
- Цукор-пісок 600 гр.
Процес приготування:
- Підготуємо для початку ягоди. Смородину перебираємо, відокремлюємо ягідки від гілочок, промиваємо. Даємо рідини стекти, відкинувши плоди на друшляк.
- За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо чорну смородину.
- Тепер потрібно видавити сік. Для цього можна взяти сито або чисту марлю. Отриманий макуха зі шкурками і кісточками нам не знадобиться.
- Якщо будете проціджують через марлю, то наприкінці одягніть рукавички і відіжміть ще сік.
- Після цього виливаємо сік в каструлю і ставимо на слабкий вогонь. Висипаємо туди цукор і варимо близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати, щоб цукор повністю розчинився.
- У гарячому вигляді розливаємо желе по стерильним баночках і закриваємо кришками. Зберігати його можна тільки в холодильнику. Як тільки варення охолоне, воно стане густим.
Приємного апетиту!