Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Смачне желе з червоної смородини без стерилізації

Вашій увазі надається простий і швидкий рецепт зимової заготівлі смородинового желе. Готується воно без води і желирующих добавок, тільки з ягід і цукру. У стерилізації таке желе не потребує.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини помістіть в глибоку миску і налийте до них холодну воду. Залиште ягоди у воді на 2 години. За цей час весь сміття осяде на дно миски.
  • Потім ягоди промийте на друшляку під проточною водою і почекайте, поки не стече вся рідина. Видаляти гілочки не треба.
  • Промиті ягоди перекладіть в каструлю для варіння варення і засипте потрібною кількістю цукру.
  • Залиште ягоди на 20-30 хвилин при домашньої температурі, щоб цукор просочився ягідним соком. За цей час ягоди кілька разів перемішайте.
  • Після закінчення цього часу каструлю з ягодами поставте на великий вогонь.
  • Сироп почне кипіти і ягоди при високій температурі швидко лопатися.
  • Варення під час кипіння швидко та інтенсивно перемішуючи дерев’яною ложкою, в результаті чого пінка через півтори хвилини осяде. Поваріть ягоди на великому вогні не більше 5 хвилин, можете контролювати час таймером.
  • Гаряче варення відразу перетріть на сито в іншу ємність і розлийте його по банках, простерилизованным сухим способом. Заготівлю загорніть кипячеными кришками і залиште на кухні до повного охолодження. Поступово желе придбає за міру охолодження потрібну густу текстуру.
  • Перенесіть отриману смачну заготовку на зберігання в прохолодне місце.
  • Їжте на здоров’я!