Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Смачне желе з червоної смородини без стерилізації
Вашій увазі надається простий і швидкий рецепт зимової заготівлі смородинового желе. Готується воно без води і желирующих добавок, тільки з ягід і цукру. У стерилізації таке желе не потребує.
Інгредієнти:
Червона смородина – 1 кг
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Ягоди червоної смородини помістіть в глибоку миску і налийте до них холодну воду. Залиште ягоди у воді на 2 години. За цей час весь сміття осяде на дно миски.
Потім ягоди промийте на друшляку під проточною водою і почекайте, поки не стече вся рідина. Видаляти гілочки не треба.
Промиті ягоди перекладіть в каструлю для варіння варення і засипте потрібною кількістю цукру.
Залиште ягоди на 20-30 хвилин при домашньої температурі, щоб цукор просочився ягідним соком. За цей час ягоди кілька разів перемішайте.
Після закінчення цього часу каструлю з ягодами поставте на великий вогонь.
Сироп почне кипіти і ягоди при високій температурі швидко лопатися.
Варення під час кипіння швидко та інтенсивно перемішуючи дерев’яною ложкою, в результаті чого пінка через півтори хвилини осяде. Поваріть ягоди на великому вогні не більше 5 хвилин, можете контролювати час таймером.
Гаряче варення відразу перетріть на сито в іншу ємність і розлийте його по банках, простерилизованным сухим способом. Заготівлю загорніть кипячеными кришками і залиште на кухні до повного охолодження. Поступово желе придбає за міру охолодження потрібну густу текстуру.
Перенесіть отриману смачну заготовку на зберігання в прохолодне місце.