Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт желе з червоної смородини без варіння

У даному рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе без теплової обробки. Воно вийде не дуже густим, щоб можна було нарізати на гарні кубики, а буде трохи розтікатися. Але в ньому чудово збережуться аромат, смак і корисні властивості свіжої ягоди.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття, листочки і всі гілочки.
  • Потім візьміть складену в кілька шарів марлю або іншу щільну тканину і через неї відіжміть з ягід сік. Робіть це порційно, намагаючись сік віджати максимально. Кухонну техніку для віджиму соку не використовуйте, так як вийде інша якість желе. Що залишився макуха можете заморозити і готувати з нього смачний морс або кисіль.
  • Кількість отриманого соку обов’язково виміряйте будь мірною ємністю. З 1 кг ягід у середньому виходить 0,5 л соку. Це важливо для визначення кількості цукру. Для отримання більш ніжного желе сік можна перелити через дрібне сито.
  • Перелийте сік в окрему ємність і насипте до нього розраховану кількість цукру. Цукор насипайте порційно, по 2 ст. л. через кожні 10 хвилин, розмішуючи його дерев’яною ложкою. Якщо у вас є достатньо вільного часу додайте цукор через кожні 2 години.
  • Перевірте консистенцію желе, капнувши його на холодне блюдце. Крапля не повинна розтікатися по поверхні.
  • Расфасуйте приготоване желе в сухі стерильні баночки і закрийте стерильними кришками.
  • Баночки помістіть в холодильник. За ніч ягідна маса повністю желирующая. Зберігайте таке желе в темному прохолодному місці.
  • Їжте на здоров’я!