Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Желе з червоної і чорної смородини на зиму
У даному рецепті вам пропонується приготувати желе з суміші ягід чорної і червоної смородини в рівних пропорціях. Таке желе буде мати гарний колір і більш м’який смак, який можна урізноманітнити додаванням ванілі і смородинового листа. У вас вийде десерт до чаю і чудова начинка для домашньої випічки. Готувати будемо без варіння.
Інгредієнти:
Червона і чорна смородина – по 1 кг.
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Спочатку підготуйте баночки для розфасовки желе. Їх добре помийте і стерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, адже вони повинні бути сухими.
Ягоди смородини добре промийте проточною водою і видаліть у них все гілочки і плодоніжки.
Ягоди просушіть на кухонному рушнику.
Яким зручним для вас способом відіжміть ягідний сік. Це можна зробити або вручну (при цьому якість желе буде краще), або з допомогою кухонної техніки. Сік можете додатково процідити на густе сито, щоб желе стало прозорим. Кількість отриманого соку обов’язково виміряйте, адже цукор додається до соку в пропорції 1:1.
Перелийте сік в каструлю для варіння варення і всипте потрібну кількість цукру.
Каструлю поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи вміст, доведіть до стану кипіння і повного розчинення цукру, тільки не варіть.
Гаряче желе розлийте в підготовлені баночки і закатайте стерильними кришками. Залиште желе до повного охолодження, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.