Огірки на зиму заготовляють всі, кому не лінь. Коли зеленцов багато, хочеться зробити оригінальні заготовки. Тому ми приготували для вас кілька варіантів рецептів огіркового салату з гірчицею. Блюдо неординарне і смачне. Його доречно буде подавати в якості закуски до основних страв.
Простий рецепт салату з огірків з гірчицею на зиму
Час готування – 4 години.
Порцій – 3 літри.
Сам рецепт дуже простий, але огірки виходять оригінальні. Така закуска піде на ура з будь-якого столу. Тому заготовлюйте сміливо кілька партій, вам повинно сподобатися.
Інгредієнти
- Огірок 4 кг
- Гірчиця порошок 2 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Олія рослинна 200 гр.
- Оцет столовий 9% 200 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Часник 2 головки
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Кріп 100 гр.
Процес приготування:
- Огірки помиємо і нарізаємо їх уздовж на чотири частини, а потім упоперек. Виходять брусочки. Зелень кропу подрібнюємо ножем.
- Тепер займемося заправкою для нашої закуски. Для цього очистимо від лушпиння часник і промиємо його. Після видавимо через часникодавку. Додамо до нього сіль, чорний перець мелений, цукор і гірчичний порошок. Добре все перемішати.
- З’єднуємо всі в одній ємності. До огірки з кропом додаємо заправку і після вливаємо оцет і рослинне масло. Ретельно змішуємо і даємо постояти 3 години. При цьому бажано перемішувати масу кожні півгодини, щоб заправка просочила огірки.
- Поки корнішони маринуються в гірчичної заправки, простерилизуем банки з кришками. Після цього розкладемо в кожну салат і прикриємо кришкою.
- На дно каструлі з водою покладемо рушник, а зверху поставимо наші банки. Вони повинні покриватися за плічка. Стерилізуємо на помірному вогні після закипання близько 15 хвилин.
- Після цього дістаємо банки і закручуємо герметично кришки. Закутуємо теплою ковдрою банки, а після того, як вони охололи повністю, відправляємо в спеціальне місце для зберігання.
Смачного частування!