Як показує практика, приготувати желе з червоної смородини досить легко і просто. А знаєте чому? Тому що в цій ягоді міститься велика кількість пектину – природного желюючий речовини. Смачна заготівля на зиму виходить ще й корисною, оскільки всі вітаміни, в тому числі і вітамін С, залишаються в приготованому желе.
Желе з червоної смородини на зиму з варінням
За цим рецептом ви можете приготувати смачне желе в домашніх умовах. Рецепт швидкий і нескладний. Змінюючи кількість цукру, ви можете зварити желе будь-якої консистенції – від ніжної до дуже густий.
Час готування – 1 ч.
Порції – 1 л.
Інгредієнти
- Смородина червона 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
- Вода 100 мл
Процес приготування:
- Смородину ретельно переберіть, видаляючи сміття та пошкоджені ягідки. Відокремлювати ягоди від гілочок не треба. Смородину покладіть в друшляк і добре промийте під проточною водою.
- Промиті ягоди перекладіть в каструлю для варіння варення, долийте чисту воду і поваріть їх на маленькому вогні 10 хвилин.
- Варіть смородину не до готовності, а тільки щоб вона стала м’якою і дала свій сік.
- Гарячу ягідну масу перетріть з допомогою ложки на сито з маленькими отворами, щоб кісточки і шкірка не потрапили в желе. В результаті цього у вас вийде ягідне пюре красивого рубінового кольору.
- Пюре перелийте в ту ж каструлю, насипте до нього розраховану кількість цукру (в цьому рецепті співвідношення ягід і цукру 1:1) і поставте на невеликий вогонь. Варіть желе протягом 10 хвилин від початку кипіння, його регулярно помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи пінку з поверхні. Зварене желе розлийте в гарячому вигляді по заздалегідь простерилизованным баночках і закупорьте стерильними кришками. Охолоджене смородинове желе можете зберігати в будь-якому місці.
Приємного чаювання!