Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Класична аджика з помідорів і часнику – це традиційне блюдо на столі практично кожної людини. Сьогодні ми зібрали для вас підбірку з 10 кращих рецептів на зиму з фото покроково. Ця островатая закуска чудово підходить як для свят, так і для простих сімейних обідів. Пробуйте, експериментуйте і вибирайте найбільш вподобаний варіант для запису в книгу рецептів.

Класичний рецепт аджики з помідорів і часнику з варінням на зиму

Аджика, приготована за цим рецептом, відрізняється ніжним смаком, легенькою кислинкою, завдяки вхідним в його склад яблук. Приготувати цю закуску не складе для вас ніяких труднощів.

Час приготування: 24 години

Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти

  • Помідор 2 кг
  • Перець болгарський 2 кг
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Яблука 2 кг
  • Сіль 100 гр.
  • Приправи (кінза свіжа, хмелі-сунелі) за смаком
  • Рафінована соняшникова олія 150 мл.
  • Оцет 150 мл.
  • Перець чилі 3 шт. (за смаком)
  • Часник 5 шт.

Процес приготування:

  • Добре вимийте під проточною водою болгарський перець. Трохи обсушити його, а потім відріжте плодоніжки і розріжте кожен перець навпіл. Дістаньте коробочки з насінням і наріжте сам перець на невеликі шматочки. Гострий перець так само потрібно промити і очистити від насіння. Дрібно наріжте.
  • Помідори і яблука ретельно вимийте. Помідори розріжте навпіл, видаліть місце з плодоніжкою, а потім дрібно наріжте кожну половину. У яблук видаліть серцевину з плодоніжкою і насінням. Це можна зробити як ножем, так і спеціальними пристосуваннями для яблук, які значно заощадять ваш час. Потім наріжте яблука на пластинки товщиною не більше 5 міліметрів. Головки часнику очистіть від лушпиння і розділіть на зубчики. Тепер потрібно пропустити всі нарізані інгредієнти через м’ясорубку (або подрібнити за допомогою блендера, але це займе набагато більше часу і ножі блендера можуть не впоратися).
  • Отриману овочеву масу перелийте в досить містку каструлю і відправте на середній вогонь. Після того, як аджика закипить, зменшіть вогонь і проваріть її близько 20 хвилин, поки вариться аджика, вимийте банки в гарячій воді з додаванням невеликої кількості харчової соди. Перелийте киплячу аджику по підготовленим банкам і прикрийте кришками. Візьміть дуже велику каструлю, поставте в неї банки з овочевою заготівлею, налийте в каструлю воду, щоб вона практично повністю покривала банки (повинно залишитися 1-2 пальця до верху банки). Доведіть воду до кипіння і дайте банкам з аджикою покипіти в районі 15 хвилин, потім акуратно дістаньте гарячі банки і відразу ж укупорьте їх кришками. Переверніть заготовки дном вгору і укрийте теплою ковдрою. Після повного охолодження переставте банки в таке місце, де буде постійно темно і прохолодно.

Приємного вам апетиту!