Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Густе желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму
У цьому рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе з агар-агаром. В таке желе не треба додавати велику кількість цукру. Агар-агар додається в розрахунку 4 грама на 1 стакан пюре з чорної смородини. Збільшивши кількість агар-агару, ви можете приготувати домашній мармелад.
Інгредієнти:
Смородина червона – 1 кг.
Цукор – 3 ст.
Агар-агар – 8 р.
Вода – 50 мл
Процес приготування:
Ягоди червоної смородини переберіть, видаливши сміття, гілочки і недостиглі ягоди, щоб колір желе вийшов яскраво-червоним.
Потім ягоди на одну годину замочіть в холодній воді і потім добре промийте. Обсушувати смородину не потрібно.
Промиті ягоди перекладіть в спеціальний посуд для варіння варення, насипте потрібну кількість цукру і на середньому вогні поваріть їх протягом 10 хвилин.
Зварені ягоди ретельно перетріть на дрібне сито для отримання однорідного ягідного пюре. Отримане пюре перелийте в ту ж посуд.
В окремій чашці розмішайте агар-агар з холодною водою і додайте його до ягодному пюре.
Поваріть желе на невеликому вогні протягом 5 хвилин від початку кипіння, його регулярно помішуючи і знімаючи з поверхні пінку.
Гаряче смородинове желе розлийте по стерильним баночках і закатайте прокип’яченими кришками.
Залиште баночки з желе на кухні до повного їх охолодження. За цей час желе добре застигне. Зберігайте цю смачну заготовку в прохолодному місці.