Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Густе желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму

У цьому рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе з агар-агаром. В таке желе не треба додавати велику кількість цукру. Агар-агар додається в розрахунку 4 грама на 1 стакан пюре з чорної смородини. Збільшивши кількість агар-агару, ви можете приготувати домашній мармелад.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1 кг.
  • Цукор – 3 ст.
  • Агар-агар – 8 р.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

  • Ягоди червоної смородини переберіть, видаливши сміття, гілочки і недостиглі ягоди, щоб колір желе вийшов яскраво-червоним.
  • Потім ягоди на одну годину замочіть в холодній воді і потім добре промийте. Обсушувати смородину не потрібно.
  • Промиті ягоди перекладіть в спеціальний посуд для варіння варення, насипте потрібну кількість цукру і на середньому вогні поваріть їх протягом 10 хвилин.
  • Зварені ягоди ретельно перетріть на дрібне сито для отримання однорідного ягідного пюре. Отримане пюре перелийте в ту ж посуд.
  • В окремій чашці розмішайте агар-агар з холодною водою і додайте його до ягодному пюре.
  • Поваріть желе на невеликому вогні протягом 5 хвилин від початку кипіння, його регулярно помішуючи і знімаючи з поверхні пінку.
  • Гаряче смородинове желе розлийте по стерильним баночках і закатайте прокип’яченими кришками.
  • Залиште баночки з желе на кухні до повного їх охолодження. За цей час желе добре застигне. Зберігайте цю смачну заготовку в прохолодному місці.
  • Приємного чаювання і вдалих заготовок!