Желе з червоної смородини на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Як приготувати желе з червоної смородини з апельсином?
За цим рецептом ви можете приготувати смородинове желе з новим незвичайним смаком, що створюється тандемом кисло-солодких ягідних ноток з яскравим і освіжаючим смаком апельсина. Готується таке желе без варіння, що зберігає всі вітаміни. Спробуйте!
Інгредієнти:
Смородина червона – 1 кг.
Апельсин великий – 2 шт.
Цукор – 1.5 кг
Процес приготування:
Так як це желе буде готуватися без теплової обробки, то ягоди смородини і апельсини потрібно помити більш ретельно.
Ягоди смородини відокремте від гілочок, добре промийте під проточною водою і просушіть на кухонному рушнику.
Апельсини вимити за допомогою щіточки, щоб змити з поверхні всі хімікати, потім обдайте їх окропом і, розрізавши разом з шкіркою, перекрутіть на м’ясорубці з самою дрібною решіткою.
Смородину перемішайте з необхідною кількістю цукру і подрібніть в чаші блендера до стану однорідного пюре.
До цього пюре перекладіть перекручені на м’ясорубці апельсини і дерев’яною ложкою всю масу добре перемішайте.
Залиште варення постояти годину при звичайній домашньої температурі.
Потім желе розкладіть в сухі стерильні баночки. Зверху насипте на желе шар цукру товщиною до 2 див.
Закрийте Баночки щільними кришками і поставте в холодильник. Через добу желе добре застигне. Зберігайте тільки в холодильнику.