Мариновані опеньки

Мариновані опеньки багато вважають найсмачнішими грибами, які можна заготовити на зиму без будь-яких важкодоступних інгредієнтів і надмірних зусиль. За рахунок своєї невеликої величини вони чудово просочуються маринадом, стають дуже ніжними і доповнюють собою безліч улюблених страв. Їх кладуть в салати, пироги і пиріжки, додають в жарку і різні каші, використовують в якості одного з інгредієнтів для перших страв. При цьому самі по собі мариновані опеньки є відмінною закускою і часто з’являються як у домашньому, так і в святковому меню.
Щоб приготувати яку-небудь з перерахованих страв, потрібно спочатку розібратися, як маринувати опеньки. Зазвичай для цього достатньо найпростішого маринаду. До його складу входить вода, оцет, рослинне масло, трохи солі і цукру. Досить залити таким гарячим «соусом» добре промиті грибочки, і вже через пару днів будуть готові мариновані опеньки. При цьому необов’язково подавати їх до столу в той же день – під закатаними кришками вони простоять у прохолодному місці не одну зиму.
Найчастіше мариновані опеньки потрапляють саме в салати, адже вони надають решти інгредієнтів пікантний смак і збирають їх у цілісно блюдо. До них додають свіжі і мариновані овочі, всі види м’яса, починаючи від відвареної курячої грудки, закінчуючи готовими ковбасними виробами, сухарики, зелень, консервований горошок або кукурудзу, твердий сир, яйця та ін. такі салати Заправляють сметаною, олією або майонезом.