Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Пропонуємо вашій увазі чудову підбірку на тему того, як приготувати желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково. Завдяки нашим рецептами ви переконаєтеся, що приготування зимових заготовок з ягід чорної смородини — це дуже захоплююче і приємне заняття. Ваш організм скаже вам спасибі за порцію корисних вітамінів, якими збагатить його желе з чорної смородини.

Простий рецепт густого желе з чорної смородини на зиму

Желе, приготована за цим рецептом, завжди виходить чудовим. Воно має чудовий аромат, неперевершений смак і ідеальну консистенцію, щоб використовувати його для намазування на млинці або хрусткий тост до сніданку. Це не просто смачно, але і дуже корисно.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 24 години

Інгредієнти

  • Смородина чорна 10 склянок (200 мл)
  • Лимон 1 шт.
  • Цукор-пісок 2.5 на кожні 2,5 склянки соку, 2 склянки цукру
  • Вода 600 мл

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно перебрати смородину: видалити плодоніжки і листочки, а потім – ретельно промити в холодній воді. Найзручніше це робити з допомогою друшляка, тим більше що він ще нам придасться, коли з ягоди буде стікати зайва рідина після миття.
  • Лимон також помийте і трохи пам’ятайте руками. Потім розріжте навпіл і вичавити з нього сік.
  • Промиту смородину перекладіть в глибоку каструлю і акуратно, щоб не розбризкати сік по всій кухні, приборкайте ягоди товкачиком (як альтернативу можна використовувати занурювальний блендер). До подрібненої ягоді додайте свіжовичавлений сік одного лимона і приблизно 600 мілілітрів води. Поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся, поки ягода закипить. Після закипання зменшіть вогонь і дайте вмісту каструлі трохи покипіти (10-ти хвилин буде цілком достатньо).
  • Тепер настає пора самого час витратного процесу – проціджування соку. Візьміть іншу каструлю, поставте на неї друшляк (великого розміру), дно і стінки якого вистелити марлею. Перелийте гаряче ягідне пюре в друшляк і залиште до повного стікання соку. Це досить тривалий процес, тому краще залишити всю цю конструкцію постояти 6 годин, а краще – всю ніч. Зверху друшляк можна прикрити шаром харчової плівки, щоб всередину не потрапив сміття.
  • Коли весь сік стече, заміряйте його обсяг і, виходячи з отриманого результату, всипте по 2 склянки цукру на кожні 2,5 склянки соку. Перелийте сік з цукром в каструлю і доведіть до кипіння. Капніть краплю желе на блюдце і подивіться на її консистенцію. Якщо вона вас влаштовує – знімайте каструлю з вогню, в іншому випадку проваріть ще кілька хвилин.
  • У заздалегідь підготовлені, чисто вимиті та простерилізовані банки перелийте вийшло желе і загорніть кришками. Готове желе в банках поставте в каструлю з водою, щоб вона майже повністю покривала і прокип’ятіть ще близько 20 хвилин. Щоб банки не тріснули, дно каструлі рекомендується прокладати ганчірочкою.
  • Остудіть желе з чорної смородини, а потім приберіть в прохолодне місце на постійне зберігання.