Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – це швидка, проста і дуже смачна заготівля, приготувати яку не складе труднощів при одній умові: якщо знайдете аґрус на ринку або виростіть його у своєму саду. На жаль, ця ягода, колись дуже популярна, тепер трохи забута садівниками, а дарма, адже варення і компоти з нього виходять просто відмінними! Скористайтеся нашими 10 простими і смачними рецептами компотів з агрусу і порадуйте свою родину!
Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном на 3-х літрову банку на зиму
Час готування: 1 год.
Порцій: 3 літри.
Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном був придуманий на основі кубинського коктейлю “мохіто”, який, до речі, буває і безалкогольним. Він включає в себе таке оригінальне поєднання, як м’ята, лимон і агрус під однією кришкою. Приготуйте, і вам такий компот, швидше за все, теж дуже сподобається!
Інгредієнти
- Вода скільки увійде в банку
- Агрус 3 склянки
- Лимон ½ шт.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
- М’ята свіжа 1 гілочка
Процес приготування:
- Агрус потрібно перебрати від сміття, вимити і просушити (за бажанням відріжте з ягід хвостики).
- М’яту також вимийте, обсушити, видаліть пошкоджені листки.
- Лимон добре промийте, прямо зі шкіркою розріжте на часточки завтовшки 3-4 мм.
- В стерилізовані банки засипте ягоди.
- Зверху помістіть м’яту.
- Додайте лимон.
- Банки залийте до шийок окропом.
- Прикрийте банки чистими кришками і дайте їм постояти 20-25 хвилин.
- Зваріть сироп, для цього вилийте в каструлю воду з банки з компотом, додайте цукор, закип’ятити. Залийте готовий сироп назад у банки.
- Загорніть банки кришками.
- Банки з компотом поставте на кришки, укутайте і дайте їм охолонути, а потім зберігайте в погребі або в темній коморі.
Приємного апетиту!