Компот із червоної смородини на зиму – 9 простих рецептів з фото покроково

Чи пробували ви коли-небудь приготувати компот із червоної смородини на зиму? Ми зробила для вас добірку з 9 простих рецептів з фото покроково. Тепер приготувати цей вітамінний напій не складе для вас ніяких труднощів, зате користі цей напій принесе на рік вперед, адже червона смородина неймовірно багата вітаміном С, який, як відомо, чудово зміцнює імунну систему.

Простий рецепт компоту з червоної смородини на 3-х літрову банку

Червона смородина дуже багата вітамінами і мікроелементами, однак не всі люблять це джерело вітамінів з-за її кислуватого смаку і трохи жорсткої шкірки. Якщо ваші домочадці теж дотримуються такої думки, то спробуйте приготувати їм компот із червоної смородини. Так ви і вітаміни збережете, і домашнім попадете.

Кількість порцій: 1 банка об’ємом 3 літри

Час приготування: 24 години

Інгредієнти

  • Смородина червона 500 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода
  • Ванілін 1 упаковка

Процес приготування:

  • Принадність цього рецепта полягає в тому, що вам не потрібно перебирати смородину, не потрібно знімати її з гілочок. Досить просто ретельно промити ягоду в достатній кількості проточної води і прибрати листя і сміття.
  • Підготуйте банки (вказане в рецепті кількість інгредієнтів розрахована на одну трилітрову банку), для цього промийте їх з содою в дуже гарячій воді. Тепер потрібно простерилізувати банки. Зробити це можна різними способами, вибирайте той, який вам найбільш зручний.
  • У підготовлені банки розкладіть червону смородину на гілочках. Смородини має бути така кількість, щоб вона займала приблизно половину обсягу банки (3-х літрової). Воду (1,5-2 літри) доведіть до кипіння, а потім залийте окропом смородину в банку. Далі потрібно накрити банку кришкою і дати ягодам настоятися 30-40 хвилин, щоб під впливом гарячої води смородина пустила сік.
  • З допомогою прихваток акуратно візьміть банку з компотом і злийте воду в каструлю. В отриманий відвар додайте цукор і добре перемішайте. Кількість цукру регулюйте на ваш смак, оскільки в рецепті вказано орієнтовний кількість. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть сироп до кипіння (не забуваючи періодично помішувати).
  • В банку до смородині висипте пакетик ванільного цукру і швидко залийте киплячим сиропом ягоди. Укупорьте банки кришками і переверніть догори дном. Також необхідно вкрити заготівлю теплою ковдрою і дати охолонути у такому стані близько 24 годин. Коли смородина повністю охолоне – компот готовий. Зберігати таку зимову заготівлю потрібно в темному і прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!