Зимові салати – це справжнє кулінарне диво. Їх можна подавати і в холодному і гарячому вигляді, поєднувати з різними стравами і готувати різні рагу. Салатик з огірків з помідорами і солодкого перцю з цибулею – це просто знахідка для святкового зимового столу. Оскільки існує багато різних рецептів зимових салатів, ми обрали 8 найкращих рецептів салату з огірків, помідорів, перцю та цибулі на зиму покроково з фото. Насолоджуйтесь!
Рецепт салату з огірків, помідорів, перцю, цибулі на зиму пальчики оближеш
Кількість порцій – 1 літр
Час приготування: 1 годину
Апетитний салат з огірків, помідорів і перців з цибулею можна заготовити на зиму про запас. Смачно і дуже до речі цей салатик буде до зимового столу. Легка томатна кислинка і пікантність лука в поєднанні з більш солодкими овочами нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти
- Огірок 3 шт.
- Помідор 4 шт.
- Перець болгарський 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Кріп 1 гілочка
- Перець чорний горошок 3 горошини
- Сіль ½ ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Оцтова есенція ½ ч. л.
- Вода питна ½ л.
Процес приготування:
- Всі інгредієнти для салату підготуйте. Сипучі частини відміряйте, а також візьміть чисту фільтровану або бутильовану воду. Овочі ретельно промийте під проточною водою. Цибулю і часник обов’язково заздалегідь очистіть від лушпиння.
- Банку для салату ретельно вимийте за допомогою розчину соди або з гірчичним порошком. Після цього стерилізуйте баночку над парою або в духовці. Можна зробити це за допомогою мікрохвильової печі. На дно стерильної банки покладіть подрібнений, чисто вимитий і обсохшіе кріп, а також нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю.
- Перчики очистіть від перегородок і насіння, а також видаліть плодоніжки. У огірків обріжте попки, а помідори наріжте часточками. Перець наріжте пластинками або соломкою, а огірки – кружечками або скибочками. Овочі щільно утрамбуйте в банку з основою з цибулі і кропу. Потім в банку потрібно влити крутий окріп до самого горлечка і прикрити ємність кришкою. Так баночка повинна простояти близько півгодини.
- Воду з банки злити в каструлю, додавши сіль та цукровий пісок. Лавровий лист, перець і ще які-небудь спеції можете додавати на свій розсуд. Доведіть рідину до кипіння, дайте їй проваритися п’ять хвилин і зніміть з вогню. Додайте в розсіл оцтову есенцію і перемішайте.
- Доверху залийте банку з салатом маринадом, а також вкладіть туди очищені часникові зубчики. При бажанні можна розрізати їх навпіл. Банку з салатом відразу ж закрутіть стерильної гарячої кришкою, щоб вона була герметично закрита.
- Гарячу банку з салатом переверніть догори дном до повного охолодження, а потім зберігайте в темному місці з помірною температурою.