Апетитне і ніжне варення з аґрусу може стати справжньою окрасою столу. Цей апетитний десерт добре поєднується з випічкою або звичайним чаєм. Варення з агрусу ніколи не буває занадто нудотним і завжди віддає легкою кислинкою, що робить це ласощі ще більш апетитним. Ми зібрали для вас 7 простих і смачних рецептів приготування варення з червоного агрусу на зиму з фото покроково.
Царське (смарагдове) варення з червоного агрусу
Час приготування – 2 доби
Кількість порцій – 1-1,5 літра
Варення з агрусу називається царським через наявність у ньому волоських горішків. Горішки будуть не у всіх ягідки, а лише в деяких з них; тому чаювання з таким варенням може стати дуже незвичайним і цікавим. Особливо може сподобатися така розвага діткам.
Інгредієнти
- Агрус 1 кг
- Цукор-пісок 1.1 кг
- Волоський горіх 150 гр.
- Вода питна ½ склянки
Процес приготування:
- Перед тим як приготувати апетитну царський варення з аґрусу потрібно підготувати всі інгредієнти для нього. Відміряйте цукор і зважте ягоди, а також не забудьте про горішки.
- Далі вам належить копітка робота: треба добре вимити ягідки, не пошкоджуючи їх, після чого обрізати у кожної ягідки кінчики з обох сторін. Можна робити це за допомогою маленьких ножничек.
- Після того, як довгий і трудомісткий процес закінчено, за допомогою зубочистки або голочки вийміть з кожної ягідки все насіння, перекладаючи їх в окрему ємність. Цей процес займе значну кількість часу, тому простіше готувати таке варення всією родиною.
- Очищені волоські горішки треба порубати за розміром ягідок, не дуже дрібно і не дуже крупно.
- Після того як всі ягідки будуть очищені, а подрібнені горішки, потрібно заповнити пустоти в агрусі горішками. Начиніть стільки ягідок, на скільки вистачить горішків.
- В зручну каструлю перемістіть м’якоть, яку ви вийняли з агрусу і додайте в ємність половину склянки води. Увімкніть вогонь і проваріть суміш, після чого ретельно протріть її через сито.
- В отриману суміш потрібно висипати весь цукор, щоб зварити сироп. Варіть його, регулярно помішуючи, до деякої густоти. Опустіть у сироп ягідки і доведіть варення до кипіння. Після цього вимикайте вогонь.
- Варення потрібно залишити остигати під марлею на половину доби. Після цього потрібно знов довести варення до кипіння і знову остудити протягом восьми годин.
- Після того, як доведете варення до кипіння втретє, його необхідно проварити протягом п’яти хвилин. Після цього потрібно відразу ж розподілити варення по стерильним баночках і герметично закупорити кришкою.