Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково

Апетитне і ніжне варення з аґрусу може стати справжньою окрасою столу. Цей апетитний десерт добре поєднується з випічкою або звичайним чаєм. Варення з агрусу ніколи не буває занадто нудотним і завжди віддає легкою кислинкою, що робить це ласощі ще більш апетитним. Ми зібрали для вас 7 простих і смачних рецептів приготування варення з червоного агрусу на зиму з фото покроково.

Царське (смарагдове) варення з червоного агрусу

Час приготування – 2 доби

Кількість порцій – 1-1,5 літра

Варення з агрусу називається царським через наявність у ньому волоських горішків. Горішки будуть не у всіх ягідки, а лише в деяких з них; тому чаювання з таким варенням може стати дуже незвичайним і цікавим. Особливо може сподобатися така розвага діткам.

Інгредієнти

  • Агрус 1 кг
  • Цукор-пісок 1.1 кг
  • Волоський горіх 150 гр.
  • Вода питна ½ склянки

Процес приготування:

  • Перед тим як приготувати апетитну царський варення з аґрусу потрібно підготувати всі інгредієнти для нього. Відміряйте цукор і зважте ягоди, а також не забудьте про горішки.
  • Далі вам належить копітка робота: треба добре вимити ягідки, не пошкоджуючи їх, після чого обрізати у кожної ягідки кінчики з обох сторін. Можна робити це за допомогою маленьких ножничек.
  • Після того, як довгий і трудомісткий процес закінчено, за допомогою зубочистки або голочки вийміть з кожної ягідки все насіння, перекладаючи їх в окрему ємність. Цей процес займе значну кількість часу, тому простіше готувати таке варення всією родиною.
  • Очищені волоські горішки треба порубати за розміром ягідок, не дуже дрібно і не дуже крупно.
  • Після того як всі ягідки будуть очищені, а подрібнені горішки, потрібно заповнити пустоти в агрусі горішками. Начиніть стільки ягідок, на скільки вистачить горішків.
  • В зручну каструлю перемістіть м’якоть, яку ви вийняли з агрусу і додайте в ємність половину склянки води. Увімкніть вогонь і проваріть суміш, після чого ретельно протріть її через сито.
  • В отриману суміш потрібно висипати весь цукор, щоб зварити сироп. Варіть його, регулярно помішуючи, до деякої густоти. Опустіть у сироп ягідки і доведіть варення до кипіння. Після цього вимикайте вогонь.
  • Варення потрібно залишити остигати під марлею на половину доби. Після цього потрібно знов довести варення до кипіння і знову остудити протягом восьми годин.
  • Після того, як доведете варення до кипіння втретє, його необхідно проварити протягом п’яти хвилин. Після цього потрібно відразу ж розподілити варення по стерильним баночках і герметично закупорити кришкою.