Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Желе з червоної смородини без варіння, яке дуже просто заготовити на зиму – це відмінне ласощі, встояти перед яким неможливо, настільки воно виходить смачним! Великий плюс такої заготовки в тому, що в червоній смородині міститься багато пектину – природного згущувача, тому желе з неї з додаванням цукру або желатину можна не варити, а заготовляти в сирому вигляді, тим самим зберігаючи багато корисних речовин, що містяться в цій ягідці.

Простий рецепт приготування желе з червоної смородини без варіння на зиму

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 1,5 літра.

«Живе» домашнє желе з червоної смородини без варіння з додаванням цукру непогано гусне в холодильнику, але все ж не стає настільки щільним, щоб різати його ножем. Проте в цьому немає нічого страшного, адже найголовніше – цей простий рецепт дозволяє зберегти багато вітамінів, які руйнуються при варінні, наприклад, З і Є.

Інгредієнти

  • Смородина червона 1 л. соку
  • Цукор-пісок 1.5 кг

Процес приготування:

  • Смородину зберіть, звільніть ягоди від гілочок і іншого сміття.
  • Ягоди промийте під проточною водою, так як вони завжди досить пилові.
  • Просушіть, розклавши їх на чистому папері, щоб не залишилося води.
  • Складіть чисту марлю в два рази і порційно відіжміть через неї сік, залишаючи сухим макуха.
  • Сік збирати в чисту ємність.
  • Макуха не викидайте, його можна використовувати як один з інгредієнтів фруктово-ягідного компоту.
  • Через дрібне ситечко процідіть сік, щоб видалити всі кісточки, які могли проскочити через марлю.
  • Сік виміряйте гуртками. Якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, тоді додайте в нього в 1,5 або 2 рази більше цукру, відмірюючи цукор точно такий же кухлем. Сік з цукром розмішайте в великий, краще емальованому посуді.
  • Розмішування цукру виробляєте порційно; дуже важливо, щоб він повністю розчинився в соку. Готове желе починає осідати на ложці і на стінках каструлі.
  • Перекладіть желе в стерилізовані банки, закрийте кришками і поставте в холодильник, вже на наступний день воно буде мати щільну консистенцію. Краще зберігати желе в холоді, але можна і в домашній коморі, якщо в желе багато цукру.

Приємного апетиту!