Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Варення з чорної смородини – смак, знайомий з дитинства. Це одне з найулюбленіших і популярних ласощів у багатьох господинь. Адже ягоди чорної смородини не тільки солодкі, але і неймовірно цінні. У них велика кількість вітаміну С, а також багато мікро-і макроелементів. Це справжній скарб! І дуже апетитно!

П’ятихвилинка з чорної смородини на зиму без води

П’ятихвилинка з чорної смородини – це швидкий спосіб заготовити смачне ласощі на зиму, зберігши при цьому якомога більше корисних речовин. Адже смородина – справжній дар природи. В ній стільки вітамінів і мінералів, що вона без праці замінить аптечні ліки. А на смак краще дорогих десертів!

Порції: 4

Час готування: 5 хв.

Порада: Якщо ви хочете заготовити більше порцій варення, то на кожний кілограм смородини додайте 0,5 цукру. Таке варення вийде з легкою кислинкою, якщо ви хочете цього уникнути, збільште кількість цукру на свій смак.

Інгредієнти

  • Смородина чорна 2 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг

Процес приготування:

  • Ягоди перебираємо, промиваємо і даємо обсохнути, щоб позбавитися від зайвої вологи.
  • Перекладаємо ягоду в емальовану ємність і засипаємо цукром. Залишаємо на кілька годин, поки смородина не випустить хоча б трохи власного соку.
  • Відправляємо ягоди на плиту до закипання, періодично помішуючи масу. Після цього проварюємо ще 5 хв.
  • Гаряче варення розливаємо в підлогу-літрові банки. Закатуємо.

Приємного апетиту!