Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково

Коли настає огірковий сезон, життя кожного кулінара і просто людини готує, розквітає новими барвами. Адже чого тільки не можна приготувати з цього овоча! Салат свіжий, розсольник на зиму, огірки в банку… Ми пропонуємо вам зробити одну з найпростіших і в теж час затребуваних закусок. Це класичні малосольні огірки, приготовані в каструлі гарячим способом. Пропонуємо вашій увазі 7 різних рецептів на будь-який смак.

Класичний рецепт малосольних огірків в каструлі з гарячим розсолом

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4 шт.

Перевага малосольних огірків в каструлі гарячим способом – у швидкості приготування. За короткий час овочі встигають дійти до кондиції і в той же час залишаються хрусткими. Для цього рецепта використовуємо 3-х літрову каструлю.

Інгредієнти

  • Огірок 2 кг
  • Перець чорний горошок 10 горошин
  • Перець духмяний 4 горошини
  • Часник 2 зубчики
  • Кріп 7 шт.
  • Листя вишні 10 шт.
  • Листя хрону 1 аркуш
  • Листя чорної смородини 9 шт.
  • Гвоздика 7 бутонів
  • Перець чилі 1 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Вода питна 1.5 л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Підготуємо наші огірки. Ретельно промиваємо їх і обрізаємо кінчики. Це необхідно для того, щоб вони не горчили.
  • Готуємо всі спеції і зелень для страви. Чистимо, промиваємо. Кількість гострого перцю зменшуйте по своєму смаку, щоб не було дуже гостро.
  • У каструлю викладаємо першим шаром максимально щільно огірки. Зверху додаємо спеції і трохи зелені з пластинками часнику.
  • Далі щільно викладаємо другий шар. Якщо овочів залишилося багато, можете зробити два шари. Знову додаємо зелень плюс половину гострого перцю. Таким чином, чергуємо овочі зі спеціями до їх завершення.
  • Займемося приготуванням розсолу. Для цього в окремій ємності доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Заливаємо отриману гарячу рідину в огірки. Беремо тарілку, по діаметру меншу, ніж каструля і притискаємо нашу заготовку. Даємо постояти близько доби, поки огірки не змінять свій колір. Після цього можна їх вживати. Зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!