Коли настає огірковий сезон, життя кожного кулінара і просто людини готує, розквітає новими барвами. Адже чого тільки не можна приготувати з цього овоча! Салат свіжий, розсольник на зиму, огірки в банку… Ми пропонуємо вам зробити одну з найпростіших і в теж час затребуваних закусок. Це класичні малосольні огірки, приготовані в каструлі гарячим способом. Пропонуємо вашій увазі 7 різних рецептів на будь-який смак.
Класичний рецепт малосольних огірків в каструлі з гарячим розсолом
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій – 4 шт.
Перевага малосольних огірків в каструлі гарячим способом – у швидкості приготування. За короткий час овочі встигають дійти до кондиції і в той же час залишаються хрусткими. Для цього рецепта використовуємо 3-х літрову каструлю.
Інгредієнти
- Огірок 2 кг
- Перець чорний горошок 10 горошин
- Перець духмяний 4 горошини
- Часник 2 зубчики
- Кріп 7 шт.
- Листя вишні 10 шт.
- Листя хрону 1 аркуш
- Листя чорної смородини 9 шт.
- Гвоздика 7 бутонів
- Перець чилі 1 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Вода питна 1.5 л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Процес приготування:
- Підготуємо наші огірки. Ретельно промиваємо їх і обрізаємо кінчики. Це необхідно для того, щоб вони не горчили.
- Готуємо всі спеції і зелень для страви. Чистимо, промиваємо. Кількість гострого перцю зменшуйте по своєму смаку, щоб не було дуже гостро.
- У каструлю викладаємо першим шаром максимально щільно огірки. Зверху додаємо спеції і трохи зелені з пластинками часнику.
- Далі щільно викладаємо другий шар. Якщо овочів залишилося багато, можете зробити два шари. Знову додаємо зелень плюс половину гострого перцю. Таким чином, чергуємо овочі зі спеціями до їх завершення.
- Займемося приготуванням розсолу. Для цього в окремій ємності доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Заливаємо отриману гарячу рідину в огірки. Беремо тарілку, по діаметру меншу, ніж каструля і притискаємо нашу заготовку. Даємо постояти близько доби, поки огірки не змінять свій колір. Після цього можна їх вживати. Зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!