Кабачки на зиму

Кабачки на зиму готують у найрізноманітніших варіаціях. Це може бути і ікра, і мариновані овочі, і навіть повноцінні салати з додаванням інших, не менш смачних і корисних інгредієнтів. Подібні заготовки чудово підходять і для буденної трапези, і для святкового столу, тому досвідчені господині завжди консервують кабачки у великих кількостях.
Разом з кабачками в баночки потрапляють баклажани, помідори, цибуля (білий, червоний, ріпчаста), болгарський і гострий перець, моркву, часник і ін. До них додають томатну пасту, оцет, лимонний сік, аджику, рослинна олія, а також ароматні спеції. Найпопулярнішими серед них є гвоздика, чорний і запашний перець горошком, суміш мелених перців і, зрозуміло, сіль і цукор-пісок. Також можна доповнити блюдо сушеним часником і зеленню, кардамоном, коріандром і пр.
Підготовка кабачків для консервації залежить від обраного страви. Для ікри їх дрібно ріжуть або пропускають через м’ясорубку, маринують овочі зазвичай великими шматочками, а для салату відмінно підійде тонка соломка. Багатьом подобається східний делікатес – кабачки по-корейськи, які володіють не тільки пікантним смаком, але і насиченим жовтим кольором.
Подавати кабачки можна як салату або гарніру. Для вегетаріанців вони цілком можуть бути і основною стравою, оскільки містять безліч вітамінів і поживних речовин.