Класичні хрусткі малосольні огірки можна приготувати, заливши їх спочатку холодною водою, а потім розсолом, при цьому правильно підібравши пропорції компонентів на 3-х літрову банку. Огірки в холодній воді досягають готовності повільніше, ніж залиті гарячим розсолом, але виходять більш щільними і хрусткими. Смакові відтінки малосольні огірки додадуть приправи, зелень, часник, листя ягідних кущів та плодових дерев.
Хрусткі малосольні огірки — класичний рецепт в 3-х літровій банці
У цьому рецепті не використовується оцет, присутні тільки натуральні інгредієнти. Огірки краще заливати холодною кип’яченою водою, але можна і просто відфільтрованої, тільки зберігатися вони будуть менше. Вибравши цей рецепт, потрібно бути готовим до того, що огірки будуть доходити до готовності 3 дні.
Час приготування: 15 хвилин, очікування готовності – 3 дні.
Кількість: 1 банка об’ємом 3 літри.
Інгредієнти
- Огірок 1.5 кг
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 1 голівка
- Кріп 1 парасольку
- Петрушка 1 гілочка
- Перець чилі за бажанням
- Перець чорний горошок за смаком
Процес приготування:
- Підготувати продукти для подальшої кулінарної обробки: зелень вимити, очистити часник, ретельно вимити огірки. Якщо вони сильно колючі, можна замочити їх перед приготуванням їжі на пару годин у холодній воді.
- У вимиту і ошпарену окропом 3-літрову банку викласти частину зубчиків часнику, парасольок зелені кропу і петрушки.
- Огірки у вертикальному положенні укласти в банку, намагаючись, щоб вони розмістилися щільно. На банку об’ємом 3 літри піде приблизно 1,5 кг огірків.
- Потім вкласти до огірків іншу частину кропу і петрушки, залишилися зубчики часнику. Якщо використовується гострий перець, його треба порізати на частини і теж відправити в банку. Кілька горошин чорного перцю також всипати в банку. Намагайтеся розміщати всі інгредієнти в порожнинах між огірками, а не накопичувати вгорі біля горлечка.
- Розмішати у літрі холодної кип’яченої, мінеральної без газів або відфільтрованої води 2 ст. ложки солі. Потрібно розчинити сіль повністю. Щоб бути впевненими, що води буде достатньо, можна відразу взяти подвійний обсяг, зберігаючи пропорції води і солі: на 1 л води 2 ст. ложки солі. Залити солону воду в банку і закрити капроновою кришкою. Через 3 дні огірки можна подавати до столу.
Приємного апетиту!