Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково

Класичні хрусткі малосольні огірки можна приготувати, заливши їх спочатку холодною водою, а потім розсолом, при цьому правильно підібравши пропорції компонентів на 3-х літрову банку. Огірки в холодній воді досягають готовності повільніше, ніж залиті гарячим розсолом, але виходять більш щільними і хрусткими. Смакові відтінки малосольні огірки додадуть приправи, зелень, часник, листя ягідних кущів та плодових дерев.

Хрусткі малосольні огірки — класичний рецепт в 3-х літровій банці

У цьому рецепті не використовується оцет, присутні тільки натуральні інгредієнти. Огірки краще заливати холодною кип’яченою водою, але можна і просто відфільтрованої, тільки зберігатися вони будуть менше. Вибравши цей рецепт, потрібно бути готовим до того, що огірки будуть доходити до готовності 3 дні.

Час приготування: 15 хвилин, очікування готовності – 3 дні.

Кількість: 1 банка об’ємом 3 літри.

Інгредієнти

  • Огірок 1.5 кг
  • Вода 1 л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 1 голівка
  • Кріп 1 парасольку
  • Петрушка 1 гілочка
  • Перець чилі за бажанням
  • Перець чорний горошок за смаком

Процес приготування:

  • Підготувати продукти для подальшої кулінарної обробки: зелень вимити, очистити часник, ретельно вимити огірки. Якщо вони сильно колючі, можна замочити їх перед приготуванням їжі на пару годин у холодній воді.
  • У вимиту і ошпарену окропом 3-літрову банку викласти частину зубчиків часнику, парасольок зелені кропу і петрушки.
  • Огірки у вертикальному положенні укласти в банку, намагаючись, щоб вони розмістилися щільно. На банку об’ємом 3 літри піде приблизно 1,5 кг огірків.
  • Потім вкласти до огірків іншу частину кропу і петрушки, залишилися зубчики часнику. Якщо використовується гострий перець, його треба порізати на частини і теж відправити в банку. Кілька горошин чорного перцю також всипати в банку. Намагайтеся розміщати всі інгредієнти в порожнинах між огірками, а не накопичувати вгорі біля горлечка.
  • Розмішати у літрі холодної кип’яченої, мінеральної без газів або відфільтрованої води 2 ст. ложки солі. Потрібно розчинити сіль повністю. Щоб бути впевненими, що води буде достатньо, можна відразу взяти подвійний обсяг, зберігаючи пропорції води і солі: на 1 л води 2 ст. ложки солі. Залити солону воду в банку і закрити капроновою кришкою. Через 3 дні огірки можна подавати до столу.

Приємного апетиту!